Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 9 april

BREDA, 9 april 2008

Man aangehouden na verlaten plaats ongeval

ETTEN-LEUR: Op woensdagochtend kreeg de politie omstreeks 03.00 uur melding dat er een auto over de kop was gegaan bij de afrit bij Vosdonk. De auto blokkeerde de weg, maar er zat niemand meer in het voertuig. De politie zag bij aankomst een bloedspoor, maar de bestuurder was verdwenen. Men ging naar de woning van de tenaamgestelde, waar de politie een 26-jarige man uit Etten-Leur aantrof met meerdere verwondingen. De man had zich in de woning verstopt voor de politie en ontkende bij aanhouding dat hij bestuurder was geweest van de auto. Hij bekende te hebben gedronken, maar weigerde een bloedproef. De man is naar het ziekenhuis vervoerd, waar werd geconstateerd dat de man enkele gekneusde ribben had. De auto is weggetakeld en het kentekenbewijs is ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na verlaten plaats ongeval en doen valse aangifte

ETTEN-LEUR: Op dinsdagavond gebeurde rond 18.45 uur een ongeval op de Statenlaan. Een 50-jarige man uit Etten-Leur reed over de Concordialaan richting de Deken Koopmanslaan. Toen de bestuurder bij de rotonde stopte werd hij aangereden door de bestuurder achter hem. De bestuurder keerde om en reed richting Hoeven zonder zijn identiteit bekend te maken. Getuigen zagen in de auto twee jonge mannen zitten en noteerden het kenteken. Hierna werd de politie gebeld. Even later werd de betrokken auto aangetroffen op de Lage Donk. Er was niemand bij de auto aanwezig. Kort tijd daarna meldde een 18-jarige man uit Etten-Leur zich aan het bureau voor het doen van aangifte van diefstal van zijn auto. Gezien de verklaringen van getuigen, de verklaring van de aangever en de manier waarop de auto van de aangever werd teruggevonden, is hij aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval en het doen van een valse aangifte. De man is ingesloten.
Ook van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Tweetal aangehouden na roekeloos rijden

BREDA: Een medewerker van de politie reed op dinsdagmiddag buiten diensttijd over de Rijksweg A58, toen hij een automobilist zeer gevaarlijk zag rijden vanuit de richting Tilburg naar Breda. De bestuurder reed met zeer hoge en lage snelheden over de snelweg, slingerde over de rijbaan, gaf geen richting aan en haalde rechts in. Medeweggebruikers konden meerdere malen ter nauwernood een ongeval voorkomen. Op de Nieuwe Kadijk hield de politiemedewerker de auto staande en hield de inzittenden, een 19-jarige Tilburger en een 18-jarige Bredanaar aan in verband met roekeloos rijden. Na aanhouding werd een hoeveelheid harddrugs en verpakkingsmateriaal voor drugs gevonden bij de verdachten. Mogelijk hadden de twee zich hiervan willen ontdoen. De goederen zijn in beslag genomen. Beide verdachten ontkenden dat de drugs van hen was. Ze zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt. Van de bestuurder uit Tilburg is het rijbewijs ingevorderd.

Jongen (17) aangehouden voor drugshandel

BREDA: De politie hield op dinsdagmiddag een 17-jarige jongen uit Zundert aan op de Haagweg. Even daarvoor zag men op de Haagweg contact tussen twee automobilisten. Men vermoedde dat het om een drugsdeal ging. Toen men aanstalte maakte om de voertuigen te controleren ging een inzittende van één van de auto's er vandoor. De politie ging achter hem aan en hield hem staande. Het gaat om de genoemde 17-jarige verdachte. Hij had een aantal voorgedraaide joints in zijn kleding. In de betrokken auto's werd niets gevonden. Naast één van de auto's werden verpakkingen met in totaal ruim 1100 gram hennep gevonden. Deze zijn in beslag genomen voor onderzoek. De jongen is verhoord en ingesloten.

Man aangehouden op verdenking diefstal

PRINSENBEEK: Een bewoner van de Neelstraat zag dinsdagochtend rond 11.00 uur een man nabij zijn woning lopen. Hij herkende de man als degene die op dinsdag 18 maart een aantal goederen uit zijn tuin had weggenomen. De bewoner volgde de man en zag dat hij brandgangen inliep en terugkwam met fietsonderdelen. De man waarschuwde de politie, die de man aanhield in de Groenstraat. Hij had op dat moment een fiets, gereedschap en fietsonderdelen bij zich. Deze zijn in beslag genomen. De man wilde zijn naam niet opgeven en weigerde een verklaring af te leggen. Hij is in verzekering gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg