Ingezonden persbericht


Persbericht

9 april 2008

Het Midden-Brabant College uit Tilburg haalt E 3.000 op voor Ambacht school in Kenia

Jaarlijks besteedt het Midden-Brabant College (Locatie Economie en Groen) aandacht aan een goed doel. Voor het tweede jaar op rij stond de MBC dag geheel in het teken van de bouw van scholen in Kenia. De leerlingen haalden E 3.000 op aan sponsorgelden voor de nieuwe Ambachtschool. Dit is een project van de Tilburgse Stichting Elimu Mount Elgon.

De leerlingen en docenten zijn al enkele weken dagelijks bezig met de voorbereidingen. De jaarlijkse MBC dag bestond dit jaar uit een dag vol met sporten, spellen en verkoop van lekkernijen om geld op te halen. Hoogtepunt was het spookslot waar 700 bezoekers gilden en griezelden. De 800 leerlingen bedenken die activiteiten zelf en verzorgen ook de uitvoering. Zo leren ze al vroeg wat het is om te ondernemen. Ouders en buurtbewoners zijn op deze dag welkom en genieten met volle teugen van al die enthousiaste leerlingen. In aanloop tot de MBC dag verzorgde de stichting Elimu gastlessen voor de brugklassers. Bestuurslid Ad Waijers is een van hen. "Het is muisstil in de klas, als je de film over de scholen in Kenia laat zien. Leerlingen zien nu met eigen ogen wat hun leeftijdsgenoten in Kenia allemaal nodig hebben. Die film geeft dan ook wel een heel duidelijk beeld van hoe het in Kenia op school is. En als die film is afgelopen komen de vragen los." Ad Waijers is aangenaam verrast door de grote belangstelling van de leerlingen. "Zij zijn echt geïnteresseerd en kwamen met allerlei goede ideeën om geld in te zamelen. Ik ben onder de indruk van hun inzet en betrokkenheid."

De opbrengst van deze dag komt geheel ten goede aan de bouw van de nieuwe Ambachtschool. Die school en het vakonderwijs betekent in Kenia simpelweg veel meer kansen op een goede toekomst. Ad Waijers "Ik vind het bijzonder dat leerlingen in Tilburg zich inzetten voor leerlingen in Kenia. Dat maakt deze actie voor ons uniek en we zijn extra trots op de prestatie van de leerlingen".

Al eerder organiseerde Elimu inzamelingsacties. Een groots Charity Dinner bracht afgelopen jaar 11.200 euro op. De sponsoractie tijdens de Tilburg Ten Miles die samen met de Tilburg Road Runners werd georganiseerd bracht ruim E 10.000 op. Met de opbrengst daarvan wordt in Kenia een nieuwe school voor voortgezet onderwijs en een ambachtschool gebouwd. Zo kunnen de kinderen na het basisonderwijs een vak leren en kans maken op een betere toekomst. Wilde Ganzen steunt Elimu en verdubbelt de opbrengsten van deze acties.

Noot voor de redactie.

Ingezonden persbericht