Gemeente Bodegraven

Bodegraafs college gestart met werkbezoeken

De burgemeester en wethouders van Bodegraven hebben op dinsdag 8 april een werkbezoek gebracht aan dienstencentrum Rijngaarde. Met het bezoek aan Rijngaarde geeft het college de aftrap voor een reeks werkbezoeken. Doel van de werkbezoeken is om als gemeentebestuur `het veld in' te gaan en met inwoners, vrijwilligers en ondernemers in gesprek te blijven.
Het college heeft afgesproken dat ieder collegelid en werkbezoek organiseert dat met zijn of haar portefeuille te maken heeft. Wethouder De Wilde, portefeuillehouder Welzijn, is van wal gestoken met een bezoek aan Rijngaarde, waar onder andere het Informatieloket gevestigd is. Tijdens het werkbe-zoek is het college in gesprek gegaan met bestuursleden van Stichting Welzijn Ouderen Bodegraven (SWOB). De SWOB heeft onder andere verteld wat de plannen en visie van de Stichting zijn voor de komende jaren. Vervolgens hebben vertegenwoordigers van ouderenorganisaties voor hen belangrij-ke thema's met het college besproken. Zo kwamen woningbouw voor ouderen, de zelfstandigheid van ouderen en de inrichting van het openbaar gebied in de gemeente aan de orde.

De komende maanden heeft het college meer werkbezoeken op de agenda staan, waarin andere portefeuilles belicht worden. Het eerstvolgend werkbezoek wordt georganiseerd door wethouder Van Veelen, portefeuillehouder Economie; op dinsdag 27 mei doet het college de firma Bunnik in Nieuwer-brug aan.