Korps Landelijke Politiediensten

A67 controles

Eindhoven e.o., 10-04-2008 o De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft in de week van 31 maart tot en met 4 april 2008 62 bestuurders met opvallende surveillances bekeurd voor uiteenlopende feiten. Bellers (13) en inhalende vrachtautos (8) kwamen het meeste voor. Twee bestuurders reden zonder rijbewijs. Van 76 bestuurders is een blaastest afgenomen. Niemand had teveel alcohol gedronken.

Bij de meldkamer van het KLPD kwamen in die werkweek 11 meldingen van ongevallen binnen. In één geval was er sprake van een ongeval met gewonde (gebroken been). Bij deze ongevallen waren in totaal 19 voertuigen betrokken. Ernstige ongevallen, waarbij vrachtautos waren betrokken, deden zich niet voor. De regiopolitie Brabant Zuid Oost behandelde een dodelijk ongeval met een voetganger die zich s nachts op de A67 bevond.

Bij vijf snelheidscontroles in februari en maart reden van de 28494 passanten er 1981 harder dan toegestaan.

De Verkeerspolitie van het KLPD zal de verkeerscontroles voorlopig handhaven om het aantal overtredingen terug te dringen en daarmee de verkeersveiligheid op de A67 naar een hoger niveau te tillen.