Stadsdeel Zeeburg

Zeeburg wil actie op fietsen IJtram

Persbericht

10 april 2008

Stadsdeel Zeeburg heeft begin april in een brief aan het college van Burgemeesters en Wethouders er op aangedrongen dat er nu eindelijk meer fietsen in de IJtram kunnen.

Stadsdeel wethouder Dennis Straat: "We moeten ervoor oppassen dat we niet blijven vast zitten in een stroperig proces. Het inwoneraantal op IJburg blijft toenemen waardoor de noodzaak voor de aanpassingen van de tram steeds nijpender wordt. Wij vinden echt dat het nu niet langer meer kan duren!"

Op 1 juni 2005 is een motie in de gemeenteraadaangenomen met de opdracht aan de wethouder om zo snel mogelijk te komen tot realisatie van zeven fietsplekken in de IJtram.

De stadsdeelraad Zeeburg heeft vervolgens in december 2007 een soortgelijke motie aangenomen. Ondertussen is er in meerdere gesprekken in het Bestuurlijk Overleg IJburg / Zeeburgereiland afgesproken dat de uitvoering snel moet plaats vinden. Desondanks constateert Zeeburg dat het wel in het ambtelijk proces zit maar dat de uitvoering te lang op zich laat wachten.