Stadsdeel Amsterdam Centrum


Inspraak concept Woonvisie stadsdeel Centrum

10 april 2008

Het dagelijks bestuur heeft zijn ideeën over wonen in stadsdeel Centrum vastgelegd in de concept-nota 'Woonvisie stadsdeel Centrum 2012'. Hierop is nog tot 28 april schriftelijke inspraak mogelijk. De Amsterdamse binnenstad is er voor iedereen en dat moet zo blijven. Het vormt het levendige middelpunt van de dynamische metropool Amsterdam. Een plek waar ruim 80.000 Amsterdammers wonen.

Aantrekkelijk wonen in de binnenstad
Het stadsdeel heeft weinig invloed op het bijsturen van de woningvoorraad en is gebonden aan de wet- en regelgeving en stedelijke afspraken met de corporaties. Het stadsdeel kan wel accenten in het beleid leggen en op stadsdeelniveau aanvullende afspraken met de woningcorporaties maken. Binnen de grenzen van de beleidskaders zoekt het stadsdeel de ruimte op om ook daadwerkelijk een verschil te maken voor het stadsdeel Centrum. Het dagelijks bestuur heeft dit vastgelegd in de concept-nota Woonvisie stadsdeel Centrum 2012 en deze vrijgegeven voor schriftelijke inspraak. De stadsdeelraad moet de woonvisie voor 1 juli vaststellen.

Schriftelijke inspraak
De nota kunt u van 17 maart tot 28 april 2008 inzien bij het Voorlichtingsloket in het stadhuis en bij het Informatiecentrum De Zuiderkerk. Daarnaast kunt u het document downloaden via internet. U kunt tot 28 april 2008 uw mening geven.

Meer informatie
Wonen > Woningen > Huiseigenaren en Huurders