KPN NV

KPN Nieuws

Datum: 10 april 2008

Nummer: 015

KPN introduceert Zakelijk Alarm

KPN introduceert de nieuwe beveiligingsoplossing Zakelijk Alarm in samenwerking met acht gerenommeerde beveiligingsorganisaties. Met Zakelijk Alarm gaat de alarmmelding niet meer via een analoge lijn, maar over een IP-netwerk. Hiervoor biedt KPN samen met Particuliere AlarmCentrales (PAC's) een beheerde oplossing via het KPN-netwerk met aansluiting op de alarmcentrale. Zakelijk Alarm biedt ondernemers een toekomstvaste oplossing met optimale betrouwbaarheid voor de beveiliging van bedrijfsgebouwen. Vanaf vandaag kunnen ondernemers met een Zakelijk Internet of een IP VPN-aansluiting van KPN, via één van de aangesloten Particuliere AlarmCentrales, gebruikmaken van Zakelijk Alarm.

Zakelijk Alarm biedt ondernemers een oplossing waarbij de alarmtransmissie over de IP- breedbandverbinding verloopt volgens de geldende beveiligingsnormen en conform het advies IP-alarmtransmissie van het Verbond van Beveiligingsorganisaties (VvBO). Met de beveiligingsorganisaties ADT Security Services, Bewacon Security, EuroPAC Alarmcentrale, Group 4 Securicor, Hofland Electronica, MPL Alarmcentrale, Niscayah (voorheen Securitas Systems) en Trigion zijn samenwerkingsovereenkomsten getekend. Zakelijk Alarm biedt ook de mogelijkheid om videobeelden van bewakingscamera's veilig en snel door te sturen naar de alarmcentrale. Met een aparte analoge lijn kost dit veel tijd en belminuten. Louis Rustenhoven, directeur Infrastructure Services van KPN: 'Wij zijn trots op het vertrouwen dat deze gerenommeerde beveiligingsorganisaties hebben in onze service. Voor ondernemers is Zakelijk Alarm een ideale oplossing om via een breedbandverbinding de veiligheid van hun bedrijfspand eenvoudig en goed te regelen. Het belang daarvan wordt vaak onderschat.'

Zekerheid
Het IP-netwerk, waarvan Zakelijk Alarm gebruikmaakt, biedt de vereiste basisvoorwaarden om te kunnen voldoen aan de geldende normen voor alarmtransmissie (NEN EN 50136-1). De technologie maakt het mogelijk om de betrouwbaarheid van alarmtransmissie te verbeteren in vergelijking tot ISDN of een analoge lijn. De alarmmelding gaat via een beheerd KPN-netwerk (en niet via het openbare internet) met de bijbehorende 'Quality of Service' (QoS). Hierdoor kan de garantie worden geboden dat de alarmtransmissie end-to-end voldoet aan de norm. Een standaard KPN-abonnement op Zakelijk Alarm is er vanaf ¤ 5,95 per maand. Ondernemers vallend in risicoklassen AL1 en AL2 kunnen kiezen voor een abonnement met een GPRS back-uproute waarmee de in de norm vereiste beschikbaarheid wordt gewaarborgd. Wanneer de primaire verbinding onverwacht wegvalt, dan meldt het alarmsysteem de alarmen naar de PAC via de GPRS back-uproute.

Managed ICT-diensten van KPN
Zakelijk Alarm maakt deel uit van de managed ICT-dienstverlening voor de zakelijke markt. KPN komt hiermee tegemoet aan de wens van veel ondernemers om voor alle telecom en ICT-oplossingen terecht te kunnen bij één leverancier. Meer informatie is te vinden op kpn.com, trefwoord 'Zakelijk Alarm'.