Succesvolle exposities Museum van de Twintigste Eeuw langer te zien


Zomerexpositie over 35 jaar Playmobil

HOORN, 20080420 -- Het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn toont nog t/m 25 mei 2008 enkele supernostalgische tentoonstellingen. Met name de exposities "Toen wij jong waren..., Opgroeien in de jaren vijftig en zestig" en `Het Onbekommerde Leven' krijgen hele goede reacties en zijn daarom langer te zien dan oorspronkelijk gepland. Van beide exposities zijn prachtige fotoboeken te koop in de MuseumShop.

Talloze voorwerpen en foto's zorgen bij deze tentoonstellingen voor een feest der herkenning bij alle veertigers, vijftigers en zestigers van nu. Al uw herinneringen zijn uit het depot van het museum gehaald en uit de archieven van het beroemde Maria Austria Instituut zijn de mooiste jaren '50 foto's gehaald en op supergroot formaat afgedrukt. Het Hoornse museum is trots deze mooie foto-collectie te mogen laten zien.

Playmobil als zomer-expo
Het Museum van de Twintigste Eeuw heeft de afgelopen 14 jaar aandacht besteed aan serieuze zaken als bijvoorbeeld de Hongerwinter, het Rode Kruis of 100 Jaar Wonen, maar staat ook bekend om zijn succesvolle familie-tentoonstellingen. In het verleden brachten thema's als Barbie, Lego en Sesamstraat zeer veel belangstellenden naar het museum bij de Hoornse haven. Soms stond er zelfs een lang rij bezoekers op de Bierkade! De zomer- en herfstvakantie van 2008 staan nu in het teken van de 35-jarige geschiedenis van Playmobil. Al meerdere generaties zijn met de 7 cm hoge figuurtjes en alle toebehoren opgegroeid en het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn mag van het Duitse hoofdkantoor als eerste museum in Nederland vanaf 22 juni 2008 een grote overzichtsexpositie tonen.

Schuco en Marklin
Maar voor het zover is zijn o.a. de modelauto's van Schuco en de Marklin en Trix treintjes te zien op de huidige exposities. En de spellen die je vroeger met de hele familie speelde, van Mens Erger Je Niet tot Pim Pam Pet, van het Advertentiespel tot Blaasvoetbal. Zelfs de rode autoped, de houten driewieler en de Hoelahoep uit je jeugd zijn terug te vinden op de nostalgische expositie "Toen wij jong waren ..., Opgroeien in de jaren vijftig en zestig". En misschien zie je jouw eerste bromfiets of koffergrammofoon ook wel? Voor een ieder die terug wil naar de sentimenten van de jaren vijftig en zestig is een bezoek aan het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn juist nu een aanrader. Voor meer informatie kijkt u op www.museumhoorn.nl





Ingezonden persbericht