Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard



Redelijke opkomt op informatiebijeenkomst nieuwe bestuursleden

Op donderdagavond 10 april was de eerste informatiebijeenkomst voor nieuwe bestuursleden in het kantoor van het hoogheemraadschap aan de Maasboulevard. Naast een aantal zittende leden van de verenigde vergadering, die zich voor een volgende bestuursperiode verkiesbaar willen stellen, konden ook ruim 20 nieuwe gezichten worden begroet. De informatiebijeenkomst had het karakter van een netwerkmarkt.

Gedurende de bijeenkomst werden twee maal parallelle inleidingen gehouden over het proces van de verkiezingen, de bestuurszetel en het werk van het waterschap. Er werd een USB-informatiestick uitgereikt waarmee de bestuurder in spé zich verder kan oriënteren op de verschillende actuele waterdossiers en de plan-, beleid- en financiële cycli van het hoogheemraadschap. Deze USB-informatiestick zal de komende maanden via het internet actueel worden gehouden en is eveneens beschikbaar voor geïnteresseerden die de informatiebijeenkomst niet konden bezoeken. De stick kunt u, zolang de voorraad strekt, aanvragen bij klanteninformatie onder het telefoonnummer 010 45 37 356. De informatie van de USB-stick zal vanaf vrijdag 18 april ook voor downloaden van onze website worden aangeboden (zie nieuws onder het onderdeel waterschapsverkiezingen).

Tijdens de bijeenkomst van het lokale televisiestation RNN7 (kabel, satelliet en digitaal) aanwezig om de sfeer te proeven en zowel gasten als de gastheer te interviewen. Aan het einde van de avond bleek bij navraag dat de verschillende geïnteresseerden voldoende informatie hadden ontvangen. Daarbij werd tevens aangegeven dat voor aanvullende informatie contact kan worden opgenomen met het hoogheemraadschap. Indien gewenst kunnen op aanvraag aparte toelichtingen worden gegeven aan de potentiële belangengroepen. Aanvragen daartoe kunnen worden ingediend via de website of het e-mail adres info@hhsk.nl. Hierbij is het gewenst dat men wel de daarbij gewenste onderwerpen vooraf bekend maakt. Ook zal de verkiezingsorganisatie er de komende maanden voor zorgen dat registraties van belangengroepen zo flexibel als mogelijk zullen verlopen. Bij eventuele wijzigingen in het proces van de registratie zal actief met de al geregistreerde belangengroepen en de bezoekers van de informatiebijeenkomst worden gecommuniceerd.

Al met al kijken wij terug op een geslaagde informatiebijeenkomst. In vervolg op deze bijeenkomst zal naar verwachting in het begin van de maand juni opnieuw een informatiebijeenkomst worden georganiseerd.

Het Communicatieteam Waterschapsverkiezingen.