Ingezonden persbericht


PRESS RELEASE
10 april, 2008

Progressie tijdens test op Motegi
Carlo van Dam snelste man in Japan

GOTEMBA - De Nederlandse autocoureur Carlo van Dam heeft in Japan tijdens een tweedaagse test op het circuit van Motegi de snelste tijd genoteerd. Carlo was met zijn Toyota Team TOM's Dallara op de eerste dag zowel `s ochtends als `s middags de snelste van de in totaal vijftien Formule 3 coureurs die op Motegi in actie kwamen.

"Het waren twee prima dagen", aldus Carlo. "We hadden hier wat nieuwe dingen op de auto en hebben veel progressie geboekt. Ik was voor het eerst dit jaar echt tevreden over de afstelling en de wegligging en dat vertaalde zich meteen naar de rondetijden. Dat zorgt vanzelfsprekend voor een tevreden gevoel. Tijdens de tweede dag regende het en ook op een natte baan ging het goed. De resultaten van die dag zijn een beetje lastig in te schatten, want de hoeveelheid water op de baan wisselde nogal. Maar de auto voelde

Carlo van Dam noteerde deze week tijdens Japanse Formule 3 testritten op Motegi de snelste tijd. TAGUCHI goed aan en uiteindelijk zette ik een tweede tijd neer. Wel valt op dat er soms veel verschil zit tussen verschillende setjes regenbanden, dus dat wordt interessant als het tijdens een raceweekeinde regent... Aan het einde van de maand staan op het circuit van Autopolis race drie en vier van het Japanse Formule 3 kampioenschap op het programma. Daarvóór ga ik nog even naar Suzuka voor een kartrace om te sleutelen voor de Thaise importeur van Peter de Bruijn, waar ik vroeger altijd voor gekart heb. Al met al vermaak ik me prima hier en zeker na deze test kijk ik uit naar de komende races."

Bijgesloten de tijden van de test op Motegi.

END

Noot voor de redactie (