Tijd doorbrengen met zusje grootste wens winnares Kinderhulpprijs 2008

08/04/2008 16:18

Nationaal Fonds Kinderhulp

De twaalfjarige Daniëlle wint met haar wens voor 'een zusjesdag' de Kinderhulpprijs 2008. Als hoofdprijs wordt de winnares met haar leefgroep 11, 12 en 13 april verwend in Bilderberg Résidence Groot Heideborgh in Garderen, dat voor de gelegenheid wordt omgedoopt tot Kinderhulphotel. Om het Kinderhulphotel officieel te kunnen openen heeft Daniëlle de grote hotelsleutel nodig. Deze krijgt zij op dinsdag 8 april om 16.00 uur uitgereikt door Bas Westerweel én haar zusje. De sleutel zit verstopt in een fortune cookie. De uitreiking vindt plaats bij leefgroep de Stobberak van Lindenhout in Arnhem.

Met een zus deel je lief en leed. Je kunt lekker samen spelen, maar er zijn ook dagen dat je haar het liefst achter het behang zou plakken. En hoewel je op zo'n moment denkt dat je best een tijdje zonder je zus kunt, valt het moeten missen van je zus hard tegen. Winnares Daniëlle woont in een leefgroep in een tehuis en haar zus Annet ergens anders in een pleeggezin. Daniëlle zou heel graag meer samen willen zijn met haar zus om leuke dingen met haar te doen.

Voor de Kinderhulpprijs van dit jaar vroeg Nationaal Fonds Kinderhulp alle kinderen, die in jeugdinstellingen en gezinshuizen wonen, hun wens in een gelukskoekje te stoppen op de website www.receptvoorgeluk.nl. Kinderhulp ontving ruim 350 inzendingen met de meest uiteenlopende wensen. Van een jacuzzi en een tandemfiets tot het opnemen van een eigen cd en een ontmoeting met de cast van de tv-serie 'Huis van Anubis. 'Kinderhulp zet zich in om jeugdzorgkinderen een beetje gewoon geluk te bezorgen. De wens van Daniëlle is een typisch voorbeeld van zo'n wens. Voor kinderen met een normale thuissituatie is het gewoon om dagelijks met hun zusjes en broertjes te spelen, maar voor kinderen die niet meer thuis wonen is dat niet het geval. Daarom reiken wij de Kinderhulpprijs dit jaar aan Daniëlle uit. Naast het weekendje uit zorgen wij er ook voor dat zij de avond na de uitreiking lekker kan genieten van het gezelschap van haar zus', vertelt Jan Wezendonk, directeur van Nationaal Fonds Kinderhulp.

Sinds 2000 krijgen de jeugdzorgkinderen in Nederland jaarlijks een vraag voorgelegd die betrekking heeft op hun leven en de zorg. Op deze manier wil Nationaal Fonds Kinderhulp de jeugdzorgkinderen een stem geven. In Nederland krijgt één op de twintig kinderen te maken met jeugdzorg. Van hen wonen er 15.000 in een pleeggezin en 15.000 in een tehuis.

Het Nationaal Fonds Kinderhulp zet zich al ruim 50 jaar in om kinderen die te maken krijgen met jeugdzorg een beetje gewoon geluk te bezorgen. Kinderhulp honoreert aanvragen voor financiële ondersteuning, afkomstig van allerlei instellingen voor jeugdzorg. Het gaat hierbij om direct kindgerichte zaken zoals een weekje kamperen in de zomer, een fiets, een lidmaatschap van een sportclub of cadeautjes op feestdagen.

Het Nationaal Fonds Kinderhulp is geheel afhankelijk van giften en donaties. Dit jaar houdt het fonds haar nationale collecte van 20 tot en met 26 april. Bilderberg is een van de sponsors. De hotelketen stelt voor dit weekend gratis kamers met ontbijt ter beschikking. Bedrijfsfeest.nl sponsort het inhoudelijke deel van het programma.