Gemeente Dronten


Wandelpad voor gehandicapten open

Michel Jager, Commissaris van de Koningin, heeft woensdag 9 april het Flevopad geopend. De opening vond plaats bij het Wisentbos in Dronten. Daar is een deel van het wandelpad toegankelijk gemaakt voor mensen met een beperking. Dit gebeurde op initiatief van wandelsportorganisatie KNBLO-NL en met behulp van Europese subsidie.

Het is mooi dat de KNBLO-NL het initiatief genomen heeft tot een wandelpad speciaal voor gehandicapten in het Wisentbos. Een prachtige aanvulling op de voorzieningen voor gehandicapten die we al hebben in Flevoland, zei Jager in zijn toespraak. Het wandelpad waarop we ons nu bevinden is een 82 km lang wandelpad dat u dwars door delen van Flevoland voert waar we trots op zijn. U ervaart hoe onze provincie in de korte tijd van haar bestaan letterlijk tot bloei is gekomen.

Subsidie

De provincie heeft bijgedragen aan het rolstoelvriendelijk maken van een deel van de wandeling met Europese subsidie van het zogenaamde LEADER+ programma. De projecten uit het LEADER-programma hebben één ding gemeen: het gaat om de inzet en betrokkenheid van de lokale samenleving. LEADER is namelijk voor het stimuleren van vernieuwende initiatieven die worden gedragen en vaak ook uitgevoerd door de plaatselijke bevolking.

Persbericht provincie Flevoland, 10 april 2008