Gemeente Lansingerland


1000ste melding buitenruimte binnengekomen
scherm vol bloemen

Inwoners van Lansingerland hebben de mogelijkheid om digitaal een melding over de buitenruimte aan de gemeente door te geven. Zo kunnen zaken gemeld worden als kapotte verlichting, losliggende tegels, onderhoud van groen etc. Afgelopen week kwam de 1000ste melding binnen! Daarom overhandigde wethouder Hans de Rijke een bloemetje aan de betreffende melders.

De indieners hadden een klacht over een losliggende strip op een brug dat voor enige overlast zorgde als er autos overheen reden. Tijdens de overhandiging van de bloemen werd ter plaatse door buitendienstmedewerkers van Beheer & Onderhoud het mankement verholpen.

Via www.lansingerland.nl en Meldingen Buitenruimte kunnen burgers 24 uur per dag een meldingsformulier invullen. Mensen kunnen dan ook zien of er bij hen in de buurt al eenzelfde melding is gedaan. Dit wordt namelijk zichtbaar gemaakt met ballontjes op de kaart van Lansingerland.

De melding komt vervolgens terecht bij het secretariaat van de afdeling Beheer & Onderhoud. Van de melding wordt een intake gedaan en doorgestuurd naar de opzichter van de gemeentewerf van de betreffende kern. De opzichter zorgt voor verdere behandeling van de melding en neemt eventueel contact op met de melder per telefoon of e-mail. De opzichter zorgt vervolgens dat het wordt afgehandeld door opdracht te geven aan de buitendienstmedewerkers of de melding door te zetten naar een andere afdeling.

Voor de meeste meldingen staat een verwerkingstijd van ongeveer 5 werkdagen. Problemen met verlichting kunnen wel eens langer duren omdat de gemeente dan afhankelijk is van derden. Spoedeisende zaken die niet kunnen wachten, zoals bijvoorbeeld rioleringsproblemen, worden zo snel mogelijk verholpen.

Deze 1000 meldingen zijn binnengekomen vanaf 1 januari 2008.

Overhandiging bloemen voor 1000ste melding