Gemeente Nuenen

Uitgebreid zoeken

Bronzen erepenning voor dertigjarig Kapsones, musicalgroep voor de jeugd

Op vrijdag 11 april 2008 werd de premièrevoorstelling van de musical Wampie opgevoerd door Kapsones, musicalgroep voor de jeugd, in de theaterzaal van Het Klooster, Park 1 te Nuenen. Bij die gelegenheid heeft burgemeester mr. W.R. Ligtvoet na afloop van de voorstelling aan de jubilerende Musicalgroep Kapsones de bronzen erepenning van de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten uitgereikt.

Kapsones, musicalgroep voor de jeugd, is een groep van 18 volwassenen die elk jaar een productie maakt voor de kinderen van Nuenen en omgeving. Het is een familievoorstelling, maar speciaal ook voor kinderen in de leeftijdscategorie 4 tot 12 jaar. De uitvoeringen waren vroeger altijd in De Vank maar tegenwoordig in Cultureel Centrum Het Klooster te Nuenen, meestal in de maand april. Jaarlijks komen er tussen de 900 en 1000 toeschouwers (jong en oud) naar de vier voorstellingen. Immers `Kapsones' wil voor een zo laag mogelijke prijs (3 euro per kaartje) zoveel mogelijk kinderen bereiken. Inmiddels is `Kapsones' een begrip op de Nuenense scholen.

In 1978 is deze musicalgroep begonnen als ouders van de Refelingschool die voor hun kinderen een musical gingen opvoeren. Dit was zo'n succes dat ze dit elk jaar gingen doen. Daaruit ontstond musical collectief Refeling. De musicalgroep is sinds 1990 een officiële vereniging en daarbij is ook de naam Kapsones geboren. Om het jaar schrijft `Kapsones' een eigen musical. Om in april te kunnen schitteren begint de groep in september met een werkweekend en daarna zijn er nog ruim 30 repetitie avonden in basisschool De Nieuwe Linde.

Voor de verdiensten van `Kapsones, musicalgroep voor de jeugd', wil het gemeentebestuur van Nuenen uit naam van de Nuenense bevolking, zijn waardering en erkentelijkheid uitdrukken in

BRONS