TNT Group

Persbericht

Algemene Vergadering van Aandeelhouders TNT stelt dividend 2007 vast

11 april 2008, 18:15 CET - Amsterdam, TNT N.V. heeft vandaag bekendgemaakt dat de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA) de jaarrekening 2007 heeft vastgesteld en het dividend over 2007 heeft vastgesteld op 0,85 per gewoon aandeel, in aanmerking nemend dat reeds 0,30 per gewoon aandeel is uitgekeerd als interimdividend. Er resteert dus een bedrag van 0,55 per gewoon aandeel als slotdividend, dat op 22 april 2008 betaalbaar wordt gesteld.

Tijdens de AvA zijn de volgende mededelingen gedaan ten aanzien van de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur:
* De heer J.H.M. Hommen, voorzitter van de Raad van Commissarissen van TNT, zal later dit jaar als voorzitter terugtreden, maar zal lid van de Raad van Commissarissen blijven tot de volgende AvA.
* De heren R.W.H. Stomberg en R. Dahan zullen met ingang van de sluiting van deze jaarvergadering respectievelijk op 1 juni aftreden als leden van de Raad van Commissarissen.
* Voornemen tot herbenoeming van de heer M.P. Bakker als lid alsmede voorzitter van de Raad van Bestuur van TNT.
* Voornemen tot herbenoeming van mevrouw M.C. Lombard als lid van de Raad van Bestuur van TNT.

Daarnaast heeft de AvA de volgende besluiten genomen:
* Verlenen van kwijting aan de leden van de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen voor het door hen uitgeoefende bestuur respectievelijk toezicht voor zover daarvan blijkt uit de jaarrekening.

* Benoeming van de heer P.C. Klaver (de beoogde opvolger van de heer Hommen in de hoedanigheid van voorzitter van de Raad van Commissarissen) en de heer G.J. Ruizendaal als nieuwe leden van de Raad van Commissarissen, en herbenoeming van de heer R.J.N. Abrahamsen als lid van de Raad van Commissarissen.
* Verlenging van de aanwijzing van de Raad van Bestuur als bevoegd orgaan tot het uitgeven van gewone aandelen tot 11 oktober 2009.
* Verlenging van de aanwijzing van de Raad van Bestuur als bevoegd orgaan tot het beperken of uitsluiten van het voorkeursrecht bij uitgifte van gewone aandelen tot 11 oktober 2009.
* Machtiging van de Raad van Bestuur tot het verkrijgen van eigen aandelen door de vennootschap tot een maximum van 10% van het geplaatste kapitaal tot 11 oktober 2009.

* Vermindering van het geplaatste kapitaal door intrekking van 11.034.904 gewone aandelen die onder de eerste tranche en de tweede tranche van het op 30 juli 2007 aangekondigde inkoopprogramma zijn ingekocht, vermeerderd met het aantal gewone aandelen dat onder het lopende inkoopprogramma door TNT N.V. daarnaast is ingekocht of zal worden ingekocht.

De AvA heeft de bevoegdheid van de Raad van Bestuur tot het uitgeven van gewone aandelen verlengd. Deze bevoegdheid zal zijn beperkt tot een maximum van 10% van het geplaatste kapitaal plus een verdere 10% van het geplaatste kapitaal in het geval een uitgifte plaatsvindt in het kader van een fusie of een overname. Hetzelfde geldt voor de bevoegdheid van de Raad van Bestuur tot beperking of uitsluiting van het voorkeursrecht bij de uitgifte van gewone aandelen.

In geval van enige discrepantie tussen dit persbericht en de originele Engelstalige versie van dit persbericht prevaleert de Engelstalige versie.

Over TNT
TNT N.V. biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. TNT, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Amsterdam, biedt toegang tot efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar wereldwijde activiteiten uit om zo de prestaties van haar netwerken te maximaliseren. TNT is in meer dan 200 landen actief en heeft meer dan 161.500 medewerkers. In 2007 bedroeg de omzet van de onderneming 11 miljard en het bedrijfsresultaat 1.192 miljoen. TNT is genoteerd aan de beurs van Amsterdam. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.