Protestantse Kerk in Nederland


Landelijke werkdag Experimenten met kerkdiensten

za 12 april 2008
Op zaterdag 12 april 2008 vindt in Hilversum de elfde landelijke werkdag Experimenten met kerkdiensten plaats. Het dagthema Geloof in vieren wordt op vele manieren gepresenteerd, gespeeld, bezongen, bekeken en besproken. Bezoekers krijgen een nieuwe kijk op rituelen en symbolen, niet alleen in de kerk, maar ook thuis, op school en op straat.

Mensen hebben behoefte aan momenten om stil te staan bij de hoogte- en dieptepunten, de mijlpalen in het leven. Hoe kun je gedachten en gevoelens van vreugde en verdriet op betekenisvolle manieren uiten? Wat zijn aansprekende rituelen, niet alleen in de kerk en in de liturgie, maar ook thuis? Wat zijn herkenbare symbolen? Voorwerpen, tekens die nieuwe inhoud krijgen en die mensen meedragen en meenemen door het leven heen? Hierover gaat het programma op 12 april 2008 te Hilbersum.
Centraal in de vieringen staat het verhaal van de doop van Jezus door Johannes (de Doper) in de Jordaan (Matteüs 3:13-17). Onder meer in workshops wordt stilgestaan bij de betekenis van rituelen in onze tijd. Er is daarbij ook ruimte om te experimenteren. s Ochtends zal door de NCRV over het dagthema een radio-opname worden gemaakt voor het programma Schepper & Co.

Meer informatie:
www.pkn.nl/experimentendag. e-mail: j.postma@pkn.nl. tel. (030) 880 1468.