Ingezonden persbericht


Persbericht

Veldhoven, 23-01-2008

'Verwonderdag' daagt uit anders naar de wereld te kijken

VELDHOVEN - 'Verwonderen'. Veel mensen doen dat al lang niet meer. 'Jammer', vindt internet ondernemer Karel Emck. Daarom organiseert hij 'De Verwonderdag', onder het motto: wie met een open blik kijkt en de deur naar 'een andere waarheid' open zet, maakt als vanzelf wonderlijke ervaringen mee. Bezoekers worden door middel van een mix aan sprekers, cabaret en wonderlijke acts meegevoerd in de wereld van (ver)wonderen.

Op zaterdag 12 april 2008 vanaf 9.15 uur krijgen bezoekers van de Verwonderdag op Fort St. Gertrudis in Geertruidenberg een inspirerend programma met een spiritueel en soms mystiek tintje aangeboden. Eén van de mensen die, onder voorbehoud, zijn wonderlijke ervaringen met het publiek zal delen, is de in Canada wonende Australiër Warren MacDonald. In 1997 is hij aan het backpacken op Hinchinbrook Island, een onbewoond eiland langs de oostkust van Australië. Warren besluit samen met de Nederlander Geert van Keulen de hoogste berg van het eiland te beklimmen. Dan slaat het noodlot toe. Een groot rotsblok van meer dan 1000 kilo valt op Warren's benen. Op het verlaten eiland is zijn reisgezel de enige persoon die hem kan helpen. Pas 48 uur later wordt Warren gered. Zijn beide benen zijn echter niet meer te redden. Na het ongeluk krijgt Warren zijn leven weer verrassend snel op de rit. Hij wordt een succesvolle motivatiespreker en presteert in 2003 het onmogelijke door de 5.895 meter hoge Kilimanjaro in Afrika te beklimmen.

"De wereld zit soms anders in elkaar dan wij denken", zegt organisator Karel Emck, eerder betrokken bij de realisatie van de website www.toverrijst.nl. Door middel van 'De Verwonderdag' wil hij mensen er toe bewegen hun vooringenomen 'waarheden' los te laten. "Dat kan heel verfrissend werken. Het idee is om bezoekers aan de hand van verhalen en door zelf te ervaren, te inspireren. Ze worden op een leuke manier uitgedaagd een andere waarheid aan hun wereldbeeld toe te voegen."

'De Verwonderdag' heeft vooral ook een luchtig karakter. Bezoekers kunnen onder meer terecht in de 'Verwunderbar', waar de cabaretiers Michiel Peereboom en Felix Klaar hun gasten niet vermaken met sterke drank, maar met wonderlijke verhalen.

Aan het slot van de dag leert Remco Claassen, één van Nederlands beste trainers op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, bezoekers hoe zij zich kunnen verwonderen door op een andere manier naar de wereld te kijken.

"We willen 'De Verwonderdag' laagdrempelig houden. Op die manier hopen we ook mensen te bereiken die mogelijk sceptisch zijn over een aantal onderwerpen. Dat ben ik zelf ook!", aldus Emck.

Belangstellenden kunnen voor informatie en inschrijven terecht op www.verwonderdag.nl.



Ingezonden persbericht