Gemeente Loenen aan de Vecht


Gepeste kinderen in het zonnetje

Nare SMS-jes en fluisterende klasgenoten, er zijn veel kinderen die gepest worden op school. Zes tot acht kinderen in de klas worden wel eens gepest en in elke klas zit wel een kind dat zelfs meerdere keren per week wordt gepest. Daarom worden er op 12 april en 17 mei twee gratis verwendagen georganiseerd voor kinderen die gepest worden

Negatieve spiraal

Kinderen die worden gepest, kunnen daar hun hele leven last van hebben. Ze zijn minder weerbaar, kunnen soms niet goed voor zichzelf opkomen en ontwikkelen een negatief zelfbeeld. Hierdoor komen deze kinderen vaak in een negatieve spiraal terecht. De Nederlandse Katholieke vereniging van Ouders is daarom gekomen met het initiatief voor de Verwendagen.

Mini-Kanjertraining

Op de verwendagen is het de bedoeling dat er een positieve ervaring tegenover de negatieve ervaringen van de kinderen gezet. De kinderen kunnen allerlei leuke workshops volgen en ervaringen opdoen. Ook staat er een mini-Kanjertraining op het programma waarin de kinderen leren omgaan met verschillende sociale situaties.

Ouders doen mee

Het is de bedoeling dat ook de ouders meedoen tijdens de verwendagen. Zij krijgen tips over hoe ze hun kind weerbaarder kunnen maken.

Inschrijven

Wilt u uw zoon of dochter verrassen met de verwendag? Geef hem of haar dan snel op! U kunt het inschrijfformulier vinden op www.5otien.nl via de button ´katholiek onderwijs voor de NKO. Het inschrijfformulier is ook aan te vragen via het gratis telefoonnummer 0800-5010.