Gemeente Montferland

Gratis afhalen compost

Op zaterdag 12 april aanstaande kan tussen 09.00 en 15.00 uur gratis compost worden opgehaald op de gemeentewerven in Didam, Burgemeester Kronenburglaan 8 en in
s-Heerenberg, Industriestraat 6. De compost is niet verpakt. Wilt u gebruik maken van de compostactie, dan is het de bedoeling dat u een eigen zak, emmer of aanhangwagen meeneemt. De voorraad compost is echter beperkt dus: 'wie het eerst komt, het eerst maalt'.

Compost
Weet u wat compost is? Compost is een gecertificeerd milieuvriendelijk product met toepassingen binnen en buiten, bij u thuis of in de land- en tuinbouw. Door compost te gebruiken verbetert de structuur van de grond en is de grond makkelijker te bewerken. Compost zorgt ook dat de grond voedingsstoffen en vocht langer vasthoudt en dat is weer goed voor uw gras, bloemen en planten.

Compost wordt gemaakt van GFT-afval: het groente-, fruit en tuinafval dat u zelf aanbiedt. Dat heeft twee belangrijke voordelen. De verwerking van uw GFT-afval tot compost is goedkoper dan dit samen met het restafval te verbranden. En het is beter voor het milieu. Dat al het afval uiteindelijk op één grote hoop komt, is dus echt niet waar. Het is en blijft nuttig om uw afval te scheiden.

Actiedag
Omdat mensen die hun afval scheiden zelf moeten kunnen profiteren, doet de compostsector graag iets terug. Zaterdag 12 april is er daarom een landelijke actiedag waarbij u gratis compost wordt aangeboden. Het GFT dat u gescheiden houdt, wordt als compost aan u teruggegeven. Ook bij de AVR-Afvalverwerking Vestiging Duiven, Rivierweg 20 te Duiven kunt u op zaterdag 12 april gratis compost scheppen.