Gemeente Deventer

landelijke compostdag

Haal je GFT afval terug tijdens de landelijke compostdag

Groente-, fruit en tuin afval (GFT) wordt in de gemeente Deventer apart van het restafval opgehaald en verwerkt. Het organische, gescheiden afval wordt vervolgens door de VAR gecomposteerd. In het kader van de landelijke compostdag op 12 april zullen de VAR en de gemeente Deventer 9 dagen lang gratis compost aanbieden aan de inwoners van Deventer. Haal je eigen GFT weer terug!

De gratis compost actie loopt van 4 tot 12 april. Bij verschillende distributiepunten (zie kader) is de compost te verkrijgen, in een zak van 10 of 40 liter of als losse compost, af te halen met uw eigen aanhanger. Kunt u zelf niet met zo'n zware zak op stap? Het kan ook worden thuisbezorgd, voor EUR 2,50. Neem contact op met De Ulebelt!

GFT gescheiden houden is prima, maar je kunt het ook thuis tot compost verwerken! Hoe doe je dat?

In het kader van de landelijke compostdag geeft De Ulebelt een voorlichtingscursus met een promotiestand over verschillende thuiscomposteringstechnieken. Dit zal plaatsvinden op 12 april. Schrijf u in bij De Ulebelt!

Wie meer wil weten over het zelf composteren van GFT, kan hier terecht voor een praktische voorlichting en een demonstratie van verschillende thuis-composteringstechnieken. De aanwezige compostmeesters kunnen op die dag dan al uw vragen beantwoorden.

Voor de Landelijke Compostdag op 12 april doet de gemeente ook een financiële bijdrage: zij biedt mensen de mogelijkheid om met subsidie een compostvat aan te schaffen zoals een Vam vat, een Bokashi emmer of een Biocomvat. De vaten zijn met flinke korting te bestellen bij NME centrum de Ulebelt. (www.ulebelt.nl, info@ulebelt.nl, 0570 - 653437)

De gratis compostactie, voorlichting en subsidie zijn erop gericht om te komen tot een samenwerking tussen inwoners van Deventer, de VAR en de Gemeente. Samen kunnen we werken aan een duurzame aanpak van de afvalberg.

Publicatiedatum: 28-3-2008
compost in de tuin

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 28 maart 2008