Gemeente Diemen


Compostdag op zaterdag 12 april

Kom gratis compost halen op zaterdag 12 april. Vanaf 10 uur bent u welkom op de gemeentewerf. Kom niet te laat, want op is op! Kom gratis compost halen!
Op zaterdag 12 april kunt u tussen 10.00 en 15.00 uur gratis vier zakken compost ophalen bij de gemeentewerf. Kom op tijd, want op is op! Neem uw legitimatiebewijs mee want daar kan om gevraagd worden. Met deze actie bedanken het afvalbedrijven De Meerlanden en de gemeente u voor uw inspanning groente-, fruit- en tuinafval (GFT) gescheiden aan te leveren. Dit GFT wordt door afvalbedrijf De Meerlanden in Rijsenhout verwerkt tot compost. Inwoners krijgen het ingezamelde GFT nu terug in de vorm van compost.

Composteren beter voor het milieu én de portemonnee Composteren is goed voor het milieu; het GFT-afval wordt nuttig hergebruikt. Composteren bespaart ook geld omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is, in veel gevallen zelfs bijna de helft goedkoper dan het verbranden van restafval. Kortom: genoeg reden om het GFT-afval goed gescheiden te blijven aanleveren!

Goed voor de tuin
Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Voorverpakte compost is gemengd met turf en, gemengd met tuinaarde, geschikt voor alle tuinplanten.
Kijk voor het gebruiksvoorschrift van De Meerlanden GFT-compost op http://www.meerlanden.nl

gratis compost halen

Grote drukte tijdens de compostdag van vorig jaar.
---

Postadres:
Gemeente Diemen
Postbus 191
1110 AD
Diemen

Bezoekadres:
D.J. Den Hartoglaan 1
Tel.: (020) 314 46 44
Fax: (020) 314 46 35
E-mail: info@diemen.nl

---