Gemeente Oldebroek


Zaterdag 12 april 2008: nationale compostdag!

Inwoners van de gemeente Oldebroek kunnen zaterdag 12 april a.s. gratis compost halen. Met deze actie wil de gemeente inwoners bedanken voor het scheiden van het groente- fruit- en tuinafval. GFT-compost is een goede bodemverbeteraar en zeer geschikt voor het op peil brengen van het organische stofgehalte van de bodem. Gebruik van compost is beter voor de bodem- en waterkwaliteit dan het gebruik van (onbewerkte) dierlijke mest, omdat de voedingsstoffen uit compost gelijkmatig over een lange periode vrijkomen. Compost draagt bovendien bij aan een beter milieu in haar toepassing als veenvervanger in bijvoorbeeld potgrond.

Gratis ophalen groencompost bij Van Werven
Zaterdag 12 april tussen 08.00 en 13.00 uur bij Van Werven aan de Middeldijk 16 te Hattemerbroek Van Werven draagt met Green Terra (groencompost) bij aan een natuurlijke aanpak. Zakken compost hebben wij helaas niet, maar wij vullen uw aanhanger op deze ochtend graag met hoogwaardige Green Terra als dank voor uw moeite om tuin- en groenafval gescheiden aan te leveren. Maximaal één aanhanger per klant, te melden aan de poort.

Gratis ophalen compost bij de gemeentewerf te Wezep (Rondweg 15) en op het raadhuisplein te Oldebroek Zaterdag 12 april tussen 9.00 en 12.00 uur
Van het gescheiden groente- fruit- en tuinafval wordt door onze verwerker Orgaworld in Lelystad compost gemaakt. Dus de kans bestaat dat u uw eigen GFT-afval gecomposteerd terugkrijgt voor verwerking in uw eigen tuin! Maximaal 2 zakken per persoon / adres, zolang de voorraad strekt.