Gemeente Lisse

op 12 april

Gratis compost op 12 april

Ingang gemeentewerf

Zaterdag 12 april is het landelijke compostdag. Als inwoner van de gemeente Lisse kunt u die dag tussen 08.00 en 12.00 uur maximaal vier zakken compost à 20 liter ophalen bij de milieustraat aan de Vennestraat 3. Deze eenmalige actie is bedoeld als dank voor het gescheiden inzamelen van groente-, fruit- en tuinafval (gft). Kom op tijd want op=op!

Lisse zamelt gft-afval al jaren gescheiden in. Afvalbedrijf Essent in Wijster verwerkt dit afval tot compost. In die vorm krijgen de inwoners hun ingezamelde afval nu weer terug. Zo ervaren zij zelf het nut van de gescheiden inzameling.

Legitimatie verplicht

Alleen op vertoon van uw legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) krijgt u 12 april compost mee. Dan weten wij namelijk zeker dat u in Lisse woont.

Goed voor de tuin

Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Compost is, gemengd met tuinaarde, geschikt voor alle tuinplanten.

Composteren beter voor milieu én portemonnee

Composteren is goed voor het milieu; organisch afval wordt namelijk nuttig hergebruikt. Bovendien draagt compost bij aan het vastleggen van CO2 in de bodem. Het helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Composteren bespaart ook geld omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is, in veel gevallen zelfs meer dan de helft goedkoper dan het verbranden van restafval. Kortom: genoeg reden om het organisch afval goed gescheiden te blijven aanleveren!

Laatst gewijzigd op: 1-4-2008 08:39