Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Meer dan 100 Mencombinaties aan start in Horst


01/04/2008

Horst, 1 april 2008
Horst staat in het weekeinde van 12 en 13 april in het teken van de paardensport. De opening van het nieuwe menseizoen is traditioneel in Horst op het terrein van de Kasteelse Bossen. Dit jaar zijn twee rubrieken Vierspan paarden en Enkelspan paarden aangewezen als een kwalificatiewedstrijd voor de Wereldkampioenschappen in Beesd en worden daarom gejureerd door een internationale jury.

Evenals vorig jaar loopt het marathontraject ruwweg rondom het hele terrein van de Kasteelse Bossen. Men kan de combinaties op het terrein voorbij zien komen. Ook de internationale toprijders Ysbrand Chardon, Rini Rutjens, Jan van de Broek, Jan de Boer, Mark Weusthof en Koos de Ronde, zijn present. Alle hindernissen zijn gebouwd op het terrein van de Kasteelse Bossen.

Programma:
Op zaterdag 12 april vinden van 8.00 uur tot 15.30 uur de dressuurwedstrijden plaats. Eveneens op de zaterdag is er van 09.00 uur tot 18.35 uur een vaardigheidsproef.

Op zondag 13 april wordt de marathon verreden. De eerste combinatie start om 8.30 uur voor de rit van 16 km. De laatste combinatie zal rond 17.00 uur weer het terrein van de Kasteelse Bossen opdraaien om daar nog een zestal hindernissen te nemen. De prijsuitreiking van deze nationale menwedstrijden zal om ongeveer 18.00 uur plaatsvinden in de publiekstent.

Er is ruim voldoende parkeergelegenheid.

Op de website: www.menwedstrijdenhorst.nl is de laatste informatie te vinden over dit evenement.

Bron: Organisatie Nationale Samengestelde Menwedstrijden

www.menwedstrijdenhorst.nl