Gemeente Beuningen


Gratis compost op zaterdag 12 april
Tijdens de `Landelijke Compostdag' op zaterdag 12 april kunnen inwoners op veel plaatsen in het land gratis compost afhalen en informatie krijgen over het gescheiden inzamelen van groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) en het composteren ervan.

Inwoners van gemeente Beuningen kunnen op 12 april van 10.00 tot 14.00 uur voor gratis zakken compost (40 liter) terecht bij de gemeentewerf (Van Heemstraweg 95 te Beuningen, naast de brandweerkazerne). U mag meerdere zakken meenemen, maar: op is op!

Met deze actie willen de compostbedrijven en de gemeenten het belang van het gescheiden inzamelen van groente- fruit- en tuinafval nog eens extra onder de aandacht brengen van het publiek. Vaak wordt namelijk gedacht dat gescheiden ingezameld gft-afval wordt verbrand, terwijl er juist een milieuvriendelijk en nuttig product als compost van wordt gemaakt. Het gft-afval dat de inwoners in deze regio gescheiden inzamelen wordt via afvalenergiecentrale ARN BV ter compostering afgevoerd naar de VAR in Wilp.
De Compostdag in deze regio wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeenschappelijke organisatie Milieu- en Afvalsamenwerking Regio Nijmegen (MARN) en afvalenergiecentrale ARN BV. De VAR levert het compost aan de gemeenten om gratis uit te delen.

Meer informatie over de Nationale Compostdag kunt u hier vinden.