Gemeente Deventer

schoonfamilie

Winkelcentrum Colmschate collectief lid van schoonfamilie

Op zaterdag 12 april wordt het winkelcentrum Colmschate lid van de Deventer Schoon Familie (DSF). Met het lidmaatschap laten de winkeliers zien dat ze zich samen inzetten voor het schoonhouden van hun winkelcentrum. Om de winkeliers te ondersteunen zullen Cambio en Circulus regelmatig extra veegploegen inzetten. Door deze samenwerking wordt het winkelcentrum schoner en dus aantrekkelijker voor het publiek.

Onder begeleiding van wijkwethouder Fleskes tekenen de winkeliers en de DSF op 12 april om 13:45 een convenant in het Chinese restaurant op het centrale plein in het winkelcentrum aan de Flora. Aansluitend overhandigt wethouder Fleskes het eerste DSF welkomstpakket aan één van de betrokken winkeliers.

Het lidmaatschap van de Deventer Schoon Familie is voor de winkeliers van winkelcentrum Colmschate van belang omdat ze beseffen dat een goed ogend winkelcentrum, een opgeruimde omgeving en zorgvuldig afvalbeheer bijdragen aan een positief beeld en een gunstig bedrijfsresultaat. Naast de inzet van gemeente en reinigingsbedrijven willen de winkeliers ook zelf bijdragen aan een leefbare en schone omgeving. Lidmaatschap van de Deventer Schoon Familie (DSF) is een logisch gevolg daarvan.

De Deventer Schoon Familie is het succesvolle programma vóór schone straten en tégen verloedering van buurten dat buurtbeheerbedrijf Cambio samen met bewoners, instellingen en de gemeente uitvoert. Door een beroep te doen op de individuele verantwoordelijkheid van bedrijven en burgers wordt met de methode van de DSF structureel bijgedragen aan het beheer van de openbare ruimte. Leden van de Deventer Schoon Familie beschouwen de straat en het openbaar groen als een verlengstuk van hun eigen bedrijf of huis. Inmiddels zijn 3600 huishoudens en ruim 100 winkelcentra, bedrijven en scholen lid van de Deventer Schoon Familie.

Publicatiedatum: 2-4-2008
cartoon van Deventer Schoonfamilie

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging woensdag 2 april 2008