Gemeente Soest

Brandweer Soest

Datum: 04/04/2008

Vereniging Vrijwillige Brandweer Soest viert haar 85-jarig jubileum

Voor de Vereniging Vrijwillige Brandweer Soest is 2008 een bijzonder jaar. Het staat in het teken van het 85-jarig bestaan. In het kader daarvan worden het hele jaar door evenementen op touw gezet om de bevolking bij de brandweer te betrekken.

Niet alleen door middel van demonstraties of andere activiteiten, maar ook als het gaat om de versterking van het korps. Daarvoor houdt de brandweer een wervingsactie, die tegelijk met het eerste evenement, 12 april in Hartje Zuid, begint.

Manifestatiedag

Manifestatie 12 april

Op het programma staan tal van demonstraties, zoals het bevrijden van een bekneld slachtoffer uit een autowrak en uiteraard het blussen van brandjes. De reddingsapparatuur voor hulpverlening wordt gedemonstreerd, de brandweer geeft informatie over brandpreventie en het belang van de aanwezigheid van rookmelders in huis, alsmede over vaak simpele maatregelen die men zelf kan treffen om brand in huis te voorkomen.

Activiteiten op 26 en 30 april en 24 mei

Hetzelfde programma staat twee weken later, zaterdag 26 april, in het winkelgebied Van Weedestraat op de agenda. Ook daar verwacht de brandweer veel bekijks, temeer omdat er voor jong en oud van alles te beleven valt. De manifestaties op 12 en 26 april vormen een onderdeel van de feestelijkheden die bedoeld zijn om inwoners te betrekken bij en te enthousiasmeren voor het werk van de brandweer.

De feestelijkheden bestaan verder onder meer uit een reveille gecombineerd met demonstraties in Soesterberg op 30 april, een historische optocht op zaterdag 24 mei en een open dag in het najaar.

Voor meer informatie over het jubileumjaar van de vereniging kunt u ook kijken op www.brandweersoest.nl

.