Gemeente Enschede

Derde editie Dag van het Wonen

Zonneauto Solar Team Twente trekpleister op Ei van Ko

Op zaterdag 12 april opent het Stadhuis van Enschede haar deuren voor de derde editie van de Dag van het Wonen. Deze woonbeurs duurt van 10.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk. De Dag van het Wonen staat in het teken van duurzaamheid en buiten wonen. Het motto is `Kleur de stad royaal groen!'

Stedelijk Wonen, Rabobank Enschede-Haaksbergen en de gemeente Enschede zijn de initiatiefnemers voor de Dag van het Wonen. Tijdens de beurs tonen Twentse ondernemers de consumenten wat de mogelijkheden zijn om duurzaam en energiezuinig te wonen, maar wél met alle comfort en luxe.

De diverse deelnemers laten zien dat comfortabel én duurzaam wonen heel goed samengaan. De warmtepomp als energiebron, sfeervol en effectief je woning verlichten, een compleet huis bouwen van afvalmateriaal, natuurvriendelijk tuinieren, puur en natuurlijk eten, het gebruik van FSC hout en andere duurzame producten. Allemaal onderwerpen die aan de orde komen tijdens de Dag van het Wonen.

Nieuw dit jaar is het buitenprogramma op Het Ei van Ko. Daar is de zonneauto van het Solar Team Twente te bezichtigen en staat Jongeneel met FSC hout en De Akelei tuinontwerpen. Een greep uit de deelnemers binnen: Droste boerderij lodges; Schipperdouwes architecten; Scharstuhl licht en vorm; Nuon energiewinkel; Doornekamp (warmtepomp); Rabobank (klimaathypotheek); Stedelijk Wonen (particulier opdrachtgeverschap en energielabeling); Décork (duurzame vloeren); gemeente Enschede (natuureducatie, kaveluitgifte en vergunningen) en nog veel meer.

Er is een koffiehoek ingericht waar gratis koffie en thee wordt geschonken met krentenwegge. Restaurant SMAAK zorgt voor een hapje en bezoekers kunnen een presentje afhalen bij de bezoekersbalie. Gedurende de dag worden diverse workshops gehouden, onder andere over interieur- en lichtarchitectuur.

Bekijk de website www.dagvanhetwonen.nl voor een compleet overzicht van de deelnemers. U kunt zich hier ook aanmelden voor de verschillende workshops.

7 april 2008