KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

7-4-2008

Primus Inter Pares live te volgen

Aanstaande zaterdag 12 april zullen zeventien Nederlandse Kampioenen van 2007 tijdens de Primus Inter Pares uitmaken wie zich de Kampioen der Kampioenen mag noemen. Plaats van handeling is GWV De Vrijbuiter te Loosdrecht en er wordt gestreden in de 16m2. De 16m2
klassenorganisatie heeft namelijk weer een groot aantal eigenaren bereid gevonden hun wedstrijdboot beschikbaar te stellen en zelf als bemanning te fungeren. De kampioenen zelf zullen dus als
stuurman/-vrouw optreden.

Nieuw dit jaar is dat de verrichtingen van de zeilers live te volgen zijn op Internet en op een groot scherm in het clubhuis van GWV De Vrijbuiter. Het bedrijf Championchip Sailing zal alle boten voorzien van zogenaamde transponders waardoor de positie van alle deelnemers permanent wordt doorgegeven aan een centrale computer die de wedstrijd vervolgens zichtbaar maakt via een virtuele spectator. U kunt alvast een kijkje nemen op
http://spectator.sport-track.com/spec/start.php?id=2641&raceid=3581. Zaterdag a.s. zullen alle races daar live te volgen zijn.

Zeilwedstrijden zijn op deze manier veel toegankelijker voor het publiek. Verder biedt het systeem vele mogelijkheden voor de toekomst en is het zeker niet alleen voor kampioenschappen of grote wedstrijden bedoeld. In vele andere takken van sport wordt het systeem ook al toegepast waardoor de verrichtingen van de atleten goed te volgen zijn.

Na afloop van het evenement zijn alle beelden beschikbaar en zal het bedrijf Miles deze voorzien van verslagen, fotos en videobeelden zodat er een complete herbeleving van het evenement mogelijk wordt.

Favorieten die dit jaar meedoen zijn onder andere Thijs Kort, Mark Neeleman en Wiebe Schippers. Zij hebben allen de PIP ooit wel eens en/of meerdere keren gewonnen. Tevens zijn wij verheugd te melden dat we een stuurvrouw aan de start hebben: Mandy Mulder uit de
Yngling-klasse. Ze is kernploeglid en probeert zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Dit geldt ook voor PIP-deelnemer Rutger van Schaardenburg uit de Laser-klasse. Kortom: een sterk veld!

Er wordt naar vier (korte) wedstrijden gestreefd. Er vindt geen aftrek van het slechtste resultaat plaats. Vanaf twee gevaren wedstrijden is er reeds sprake van een geldig PIP-kampioenschap en krijgt de kampioen een echte Blauwe Kampioenswimpel uitgereikt.

De wedstrijden beginnen zaterdag 12 april om 10.45 uur. Graag nodigen we verenigings- en klassenorganisatiebestuurders,
wedstrijdcommissarissen en wedstrijdofficials uit om zaterdag een kijkje te komen nemen in Loosdrecht. Naast dat het deelnemersveld van 17 boten garant staat voor een competitie op hoog niveau, kunt u het Championchip systeem met eigen ogen aanschouwen.

Zie ook:
www.gwvdevrijbuiter.nl
www.16m2.nl
www.championchipsailing.nl
www.miles.nl

Internetadres:
spectator.sport-track.com/spec/start.php?id=2641&raceid=3581