Gemeente Zoetermeer

Mijlpaal verbreding viaduct Bleiswijkseweg/Oostweg

De werkzaamheden aan het viaduct Bleiswijkseweg/Oostweg bereiken op zaterdag 12 april om 10.00 uur een mijlpaal: de liggers van het viaduct worden geplaatst. Pieter Smit, wethouder Verkeer en Vervoer, verricht deze handeling. Het is een belangrijke stap in de verbreding van het viaduct, die de aansluiting van de Oostweg op de A12 moet verbeteren om zo de vertragingen voor autoverkeer te verminderen.

Het project startte op 19 januari met de gedeeltelijke sloop van het viaduct. Naar verwachting zijn de werkzaamheden aan het viaduct half mei 2008 afgerond. Vanaf eind september tot begin november 2008 wordt het geluidsscherm geplaatst, waarvan de vormgeving tot stand is gekomen in overleg met omwonenden.

De verbreding van het viaduct maakt onderdeel uit van het Mobiliteitsplan Zoetermeer. De gemeente Zoetermeer heeft het Mobiliteitsplan ontwikkeld om Zoetermeer steeds bereikbaar te houden. Projecten die in dit plan zijn opgenomen, zijn onder andere de aanleg van vrije busbanen voor de ZoRo-bus en het vergroten van de capaciteit van de Oostweg. Meer informatie over het Mobiliteitsplan en de verschillende projecten staat op www.zoetermeer.nl/mobiliteitsplan.