Nederlandse Kano Bond


8 april 2008

Op zaterdag 12 april en zondag 13 april 2008 komt een groot aantal kanoërs naar Nederland om zich op de wildwater baan van Dutch Water Dreams te Zoetermeer te selecteren voor deelname aan de Olympische Spelen in Beijing. Sinds 2006 beschikt Nederland over een unieke wildwater accommodatie (zie hiervoor www.dutchwaterdreams.com).

Omdat deze wildwater baan een vrijwel identieke kopie is van de baan waarop in Beijing om de Olympische medailles gestreden wordt¸ heeft de Engelse Bond het verzoek gedaan om in Zoetermeer haar Olympische selectiewedstrijden te mogen houden. Uiteraard stond de Nederlandse Kano Bond hiervoor open en nadat dit bekend was geworden¸ verzocht ook de Slowaakse Bond of zij zich hierbij kon aansluiten. Slowakije is op dit moment het meest toonaangevende land in de discipline Kano Slalom.

Zo zullen 12 en 13 april a.s. in ieder geval de Olympische Kampioenen van 2004¸ de gebroeders Hochschorner¸ in de categorie C2¸ Elena Kaliska in de categorie K1 Dames¸ de zilveren medaille winnaars Michael Martikan in de categorie C1 en Campbell Walsh in de categorie K1 Heren aan de start verschijnen. Bij de wereldkampioenschappen 2007¸ gehouden in het Braziliaanse Foz do Iguassu¸ behaalden de gebroeders Hochschorner opnieuw de eerste plaats. Ditzelfde geldt voor Elena Kaliska. Michael Martikan behaalde een 2e plaats en de Engelse kanoërs Campbell Wals en Richard Hounslow werden respectievelijk 3e en 4e.

Al deze atleten moeten tijdens deze kwalificatiewedstrijden in april het uiterste geven¸ omdat tijdens de Olympische Spelen slechts 1 atleet per discipline per land mag uitkomen. Kano Slalom is één van de meest spectaculaire Olympische takken van sporten en haalt bij iedere Olympische Spelen een zeer hoge plaats in de media ranking. Deze selectiewedstrijden vormen een éénmalige kans om in Nederland de absolute wereldtop in actie te zien.

Bij de Nederlandse deelnemers zal de strijd vermoedelijk gaan tussen de atleten Robert Bouten¸ David Backhouse¸ Bas Wesselink en Jasper Fonteijn.

De wedstrijden beginnen zaterdag 12 april a.s. om 9.00 uur en zondag 13 april a.s. om 13.00 uur.

Nieuwegein¸ 2 april 2008

Nederlandse Kano Bond

Officiele persbericht

NKB Bondsbureau
Postbus 2656
3430 GB Nieuwegein
030 7513750 / info@nkb.nl
Copyright