Ingezonden persbericht


Minister Vogelaar opent landelijke Buurtlinkersdag van Buurtlink.nl in Amersfoort

's-Graveland, 8 april 2008 - Zaterdag 12 april a.s. opent Minister Vogelaar de landelijke Buurtlinkersdag in Amersfoort. Op de Buurtlinkersdag komen buurtbewoners bijeen die zich vrijwillig inzetten voor hun buurt op Buurtlink.nl. Minister Vogelaar zal een toespraak houden voor de Buurtlinkers.

Minister Vogelaar
Ella Vogelaar is sinds 22 februari 2007 minister voor Wonen, Wijken en Integratie in het vierde kabinet-Balkenende. Vogelaar is programmaminister voor o.a. wonen, huisvesting, huurbeleid/huurtoeslag, buurtbudgetten, bestrijden van lokale overlast en bevorderen van buurtgerichte veiligheid. Marck Feller, directeur van Buurtlink.nl, is zeer verheugd met de komst van Minister Vogelaar. "Het is geweldig dat de minister van Wonen, Wijken en Integratie deze dag wilt openen aangezien Buurtlink.nl naadloos aansluit op haar portefeuille", aldus Marck Feller.

Buurtlinkersdag
Tijdens de Buurtlinkersdag kunnen Buurtlinkers o.a. workshops volgen op het gebied van buurtjournalistiek. Zo geeft John van den Heuvel een workshop Berichten schrijven op Buurtlink.nl. Ook kunnen de Buurtlinkers deelnemen aan een workshop Digitale Fotografie, gegeven door Tjapko de Heus van het ANP Photo. Aan het einde van de dag zal Piet Paulusma, ambassadeur van Buurtlink.nl, Piets weerbericht met de Buurtlinkers opnemen. Het belooft een interessante en leerzame dag te worden voor de vrijwilligers van Buurtlink.nl.

Over Buurtlink.nl
Buurtlink.nl is je buurt op internet. Na het intoetsen van de postcode komt de bezoeker op zijn eigen buurtwebsite. Op de website kunnen buurtbewoners contact met elkaar opnemen en informatie met elkaar delen over zaken die van belang zijn voor de buurt. Zoals het laatste nieuws in de buurt, berichten en reacties van medebewoners, tweede-handsspullen in de buurt, veiligheid, politieberichten en buurtactiviteiten. Ook kunnen buurtbewoners in contact komen met elkaar. Sinds de introductie van Buurtlink.nl in 2006 is het gebruik van de website explosief gestegen. In maart trok de website meer dan 400.000 unieke bezoekers. Bovendien wordt aan 250.000 abonnees de wekelijkse Buurtmail verzonden. Buurtlink.nl is voor en van iedere buurt in Nederland. Meer informatie over Buurtlink.nl vindt u op www.buurtlink.nl.

Buurtlink.nl is een activiteit van Stichting Buurtlink. Stichting Buurtlink is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk en heeft als doel om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de sociale cohesie in Nederland. Stichting Buurtlink is gevestigd in 's-Graveland en heeft acht werknemers. De stichting is een vaste beneficiënt van de Nationale Postcode Loterij.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht