Gemeente Westervoort

Actueel > en

Landelijke compostdag

Gratis compost als beloning voor scheiden GFT en groenafval

Westervoort, 4 april 2008

Gratis compost op landelijke compostdag 12 april 2008

Op zaterdag 12 april kunnen inwoners van de gemeente Westervoort weer gratis een zak compost ophalen bij kringloopbedrijf 2 Switch in Westervoort. Ook kunt u gratis compost scheppen bij AVR-Afvalverwerking in Duiven en de Gelderse Groen Recycling Westervoort.
Met deze actie bedanken de afvalbedrijven AVR en Gelderse Groen Recycling en de gemeente Westervoort u voor uw inspanning groente-, fruit- en tuinafval (GFT) en groenafval, zoals snoeihout, takken en blad gescheiden aan te leveren. Dit organisch afval wordt door de afvalbedrijven verwerkt tot compost. U krijgt het ingezamelde afval nu terug in de vorm van compost.

Gratis een zak compost
Vanaf zaterdag 12 april kunt u gratis een zak compost afhalen bij het kringloopbedrijf 2Switch aan Het Vergun 17 in Westervoort. Er zijn 840 zakken compost van 20 liter beschikbaar, dus OP = OP. Per huishouden krijgt u één zak compost. Het kringloopbedrijf is geopend op maandag van 13.00 tot 17.00 uur, dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Gratis losse compost

U kunt de compost ophalen op zaterdag 12 april bij:
* AVR, Rivierweg 20 in Duiven van 09.00 tot 14.00 uur;
* De Gelderse Groen Recycling aan de Kleine Pley 4 in Westervoort van 10.00 tot 16.00 uur.

Kom op tijd, want op is op én het gaat om een eenmalige actie. De compost is onverpakt, daarom moet u zelf zorgen voor stevige zakken, een schop en eventueel een aanhangwagen.

Goed voor de tuin
Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Compost is, gemengd met tuinaarde, geschikt voor alle tuinplanten.

Composteren beter voor het milieu én de portemonnee Composteren is goed voor het milieu; organisch afval wordt nuttig hergebruikt. Composteren bespaart ook geld omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is, een stuk goedkoper dan het verbranden van restafval. Kortom: genoeg redenen om het GFT goed gescheiden te blijven aanleveren!

Thuiscomposteren
Wilt u thuis ook gaan composteren? Na ongeveer 6 maanden is het in een compostvat gestopte afval omgezet in goed bruikbare compost. Deze compost kan direct over gazon, border en moestuin worden gestrooid. Op deze manier verandert afval in een natuurvriendelijke bodemverbeteraar en helpt u de natuur een handje.
De gemeente Westervoort geeft inwoners subsidie bij de aankoop van een compostvat. Deze subsidie bedraagt de helft van de aanschafprijs, tot een maximum van EUR 30,00. Dien hiervoor het aankoopbewijs in bij de gemeente.

Gemeente Westervoort, Dorpsplein 1, Postadres: Postbus 40 (6930 AA); T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl