Gemeente Duiven


Gratis compost als beloning voor scheiden GFT-afval
---

Op zaterdag 12 april bieden AVR - Compostering en de Gelderse Groen Recycling Westervoort consumenten de mogelijkheid om gratis compost op te komen halen bij haar vestigingen. Met deze actie worden de inwoners van de gemeenten bedankt voor hun inspanning om groente-, fruit- en tuinafval (GFT) gescheiden aan te leveren. Dit GFT wordt door AVR in Rozenburg en Duiven en de Gelderse Groen Recycling Westervoort verwerkt tot compost. Het ingezamelde GFT wordt dus teruggegeven in de vorm van compost.

Composteren beter voor het milieu én de portemonnee Composteren is goed voor het milieu; het GFT wordt nuttig hergebruikt. Composteren bespaart ook geld omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is. In veel gevallen zelfs bijna de helft goedkoper dan het verbranden van huishoudelijk afval. Kortom: genoeg redenen om het GFT goed gescheiden te blijven aanleveren!

Goed voor de tuin
Compost is goed voor de tuin omdat het een natuurlijke bodemverbeteraar is. Het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem.

Groot succes
Vorig jaar was de eerste landelijke compostdag een groot succes. Inwoners van meer dan 50 gemeenten konden gratis compost ophalen bij hun milieustraat, gemeentewerf of compostering. Naar schatting hebben zo'n 50.000 burgers ongeveer 6,6 miljoen kilo compost opgehaald.

Vestiging en openingstijden
AVR - Compostering heeft twee locaties in Nederland. De vestiging in Duiven is gelegen aan de Rivierweg 20. AVR
-Compostering is op 12 april geopend van 9.00 tot 14.00 uur. De Gelderse Groen Recycling Westervoort is gelegen aan de Kleine Pley 4 te Westervoort. De Gelderse Groen Recycling Westervoort is op 12 april geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Mensen die gratis compost willen halen, dienen wel zelf een schop, stevige zakken en eventueel een aanhanger mee te nemen. De compost wordt namelijk losgestort en niet in zakken uitgegeven.

Gratis compostactie voor inwoners van de gemeente Duiven Van maandag 14 april tot en met woensdag 16 april kunnen inwoners van Duiven gratis een zak compost afhalen op het Afvalaanbiedstation aan de Ploenstraat. Er zijn 600 zakken compost beschikbaar, dus OP = OP. Omdat we een beperkt aantal zakken compost hebben kunnen we niet meer dan één zak per huishouden meegeven.

Eén zak compost bevat ongeveer 20 liter. De compost kan alleen op de drie genoemde dagen vanaf 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 16.30 uur bij het Afvalaanbiedstation worden opgehaald.

Deze lokale weggeefactie wordt door de gemeente Duiven in samenwerking met de AVR georganiseerd.