Gemeente Schiedam


April

Gratis compost voor inwoners Schiedam

09 april 2008

Zaterdag 12 april is het de landelijke compostdag. Inwoners van de gemeente Schiedam kunnen dan gratis een zak compost ophalen bij het afvalbrengstation van IRADO aan de Van Heekstraat 15. De landelijke compostdag wordt georganiseerd om het scheiden van groente-, fruit- en tuinafval (GFT) te stimuleren.

Op is op!
Op vertoon van hun legitimatie kunnen inwoners van Schiedam op zaterdag 12 april bij het afvalbrengstation aan de van Heekstraat 15 gratis een zak compost ophalen. Het aanbod geldt zolang de voorraad strekt, dus op is op. De actie geldt voor heel Schiedam, dus ook voor wijken waar niet aan GFT-scheiding wordt gedaan. Het afvalbrengstation is op zaterdag 12 april geopend van 9.00 tot 15.00 uur. Het ophalen van de zak compost is misschien ook een mooie gelegenheid om meteen grofvuil aan te bieden.

Goed voor de tuin
Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Compost is, gemengd met tuinaarde, geschikt voor alle tuinplanten.

Composteren beter voor het milieu én de portemonnee Composteren is goed voor het milieu: organisch afval wordt nuttig hergebruikt. Bovendien draagt compost bij aan het vastleggen van CO in de bodem en het helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Composteren bespaart ook geld, omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is, in veel gevallen zelfs meer dan de helft goedkoper dan het verbranden van restafval. Kortom: genoeg reden om het organisch afval goed gescheiden te blijven aanleveren!