Gemeente Leeuwarden

Campagneliederen Praat mar Frysk beschikbaar als download

Dûnsje - het campagnelied van de Praat mar Frysk campagne van de Afûk - is in februari gepresenteerd aan het Friese publiek. Rockband Van Wieren speelde dit nummer tijdens een heus miniconcert op het Leeuwarder NS-station. Speciaal voor deze gelegenheid vertaalde Van Wieren de wereldhit 'One' van U2/Mary J Blige in het Fries. Zanger Robbie van Wieren zong dit duet met Yvonne Bleize, de Leeuwarder wethouder van Cultuur. Verwondering over haar optreden maakte al snel plaats voor enthousiasme voor de Leeuwarder start van de Praat mar Frysk-campagne.

Van Wieren en Yvonne Bleize besloten hierna het lied op te nemen in de SyCo Studio te Leeuwarden. De studioversies van 'Ien' en Dûnsje zijn vanaf 9 april te downloaden van de websites van de Afûk (www.afuk.nl), de gemeente Leeuwarden (www.leeuwarden.nl) en Van Wieren (www.vanwieren.nu).

Wytbeat

Zaterdag 12 april staat Van Wieren op Wytbeat, het jaarlijks terugkerende muziekfestival in Wytgaard. Rond 23.15 uur begint hun concert waarin de nieuwe nummers 'Dûnsje' en 'Ien' uiteraard niet ontbreken. Wijkwethouder Yvonne Bleize zingt zaterdagavond opnieuw het duet met Robbie van Wieren. Zij brengen het nummer 'Ien' live op de bühne. Naast Van wieren treden ZeroCK en MiNK op. Meer informatie over Wytbeat staat op de website http://www.wytbeat.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden, tel. (058) 233 40 02.