Ingezonden persbericht


toerustingsdag voor tiener- en jeugdleiders van Evangelische Alliantie

PERSBERICHT- 7 maart 2008

CopyRight: goed voorbeeld doet goed volgen

Driebergen - De Nederlandse jeugd is regelmatig in het nieuws. Helaas niet altijd in positieve zin. Er is een enorme toename van tieners met problemen. Het aantal jongeren dat onder toezicht van jeugdzorg en andere jeugdinstellingen komt te staan neemt drastisch toe. Individualisme veroorzaakt grote eenzaamheid, ook onder de jeugd. Christenjongeren doen daarbij niet onder voor niet-kerkelijke jongeren. Jongeren hebben levende voorbeelden nodig die hen helpen een weg te vinden door het leven en in de harde maatschappij. Daarom organiseert de Evangelische Alliantie op 12 april een toerustingsdag voor tiener- en jeugdleiders over geestelijk ouderschap.

CopyRight
Het thema van de dag is CopyRight. Om geestelijk sterk en weerbaar te worden hebben jongeren identificatiefiguren die hen het geloof voorleven. De manier waarop jongerenwerkers zelf hun geloof uitleven, is dus van groot belang! Kees Zeelenberg (jeugdwerkadviseur bij de HGJB) en Mareen Altorf (jongerenwerker bij Chris) werken het thema uit in de hoofdlezing. Aan de hand van de levensgeschiedenis van de bijbelse figuur Nehemia ontdekken de deelnemers wat het betekent om een geestelijk voorbeeld te zijn voor anderen. Hij werd geroepen voor een leiderschapstaak waarvoor hij niet opgeleid was. De ontwikkelingen die hij daarin meemaakt zijn als stappen verwerkt in de lezing.

Persoonlijk proces
De deelnemers volgen tijdens de dag een persoonlijk traject waarin ze kunnen ontdekken wat hun 'status' als jongerenwerker is. In hoeverre zijn zij een 'geestelijk voorbeeld' voor de jongeren? De lezing helpt hen te ontdekken hoe ze ervoor staan. Op basis daarvan kunnen ze ter plekke twee workshops kiezen die hen verder helpen een jeugdwerker te zijn die betekenis heeft en betekenis geeft aan de jongeren die aan hen zijn toevertrouwd.

Praktisch
Aan de toerustingsdag werken meerdere jongerenorganisaties uit het EA netwerk mee: CGJO, Chris, Discovery, de Hoop, HGJB, Leger des Heils, NGJ, Timotheüs, Soul Survivor en Youth for Christ. Marcel en Lydia Zimmer verzorgen de zangleiding. De dag vindt plaats in het Christelijk Lyceum in Veenendaal. Tiener- en jeugdleiders, professionele jongerenwerkers en beleidsmakers kunnen zich aanmelden via www.ea.nl. EA-deelnemers krijgen vijf euro korting op de toegangsprijs van E 34,50. Hierbij is een boekje inbegrepen dat Nynke Dijkstra speciaal voor deze dag heeft geschreven. Bij opgave voor 15 maart geldt een extra korting van vijf euro.

EINDE PERSBERICHT www.ea.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Corina Nsengimana of Arine Spierenburg, tel. 0343-513693 of corina@ea.nl of arine@ea.nl


---- --