Ingezonden persbericht


PERSBERICHT- Driebergen, 28 maart 2008

Jeugdwerkers ontdekken op EA-dag belang van rolmodellen

De Evangelische Alliantie organiseert op 12 april een toerustingsdag voor tiener- en jeugdleiders. In Veenendaal komen jeugdwerkers bij elkaar om te ontdekken hoe belangrijk het is dat de tieners en jongeren in hun gemeente of omgeving rolmodellen hebben. De lezing en de workshops helpen jeugdwerkers een 'geestelijk ouder' te worden voor de jongeren die hun zijn toevertrouwd.

Het thema van de dag is Copyright. Om geestelijk sterk en weerbaar te worden, hebben jongeren identificatiefiguren nodig die hen het geloof voorleven. Het thema is geboren tijdens een bezinningsbijeenkomst van een tiental professionele jeugdwerkers uit het EA-netwerk. Vanuit hun warme hartstocht voor jonge mensen en hun persoonlijk ervaringen kwamen zij met elkaar tot de conclusie dat jongeren in Nederland een grote behoefte hebben aan rolmodellen, identificatiefiguren. Geestelijke 'ouders' aan wie jongeren kunnen zien wie Jezus is. Levende voorbeelden die hen helpen een weg te vinden door het leven en in de harde maatschappij. Tijdens deze dag worden jeugdleiders toegerust om zo'n rolmodel te zijn of te worden.

In de hoofdlezing werken Kees Zeelenberg (jeugdwerkadviseur bij de HGJB) en Maureen Altorf (jongerenwerker bij Chris) dit thema uit. Op basis van deze lezing kunnen de deelnemers ter plekke twee workshops kiezen die hen helpen de jeugdwerker te worden die de jongeren nodig hebben. De volgende jongerenorganisaties werken aan de dag mee: CGJO, Chris, Discovery, HGJB, de Hoop, Leger des Heils, NGJ, Timotheüs, Soul Survivor en Youth for Christ. Marcel en Lydia Zimmer verzorgen de zangleiding.

Nynke Dijkstra heeft speciaal voor deze dag het boekje Leven delen geschreven. Ze bepleit in dit boekje, vanuit haar passie voor jongeren, het belang van mensen die hen het leven met Jezus voorleven. Voorbeelden die hen de geborgenheid en het perspectief van de Heer en Zijn Koninkrijk laten zien. Deelnemers aan de dag krijgen het boekje gratis. Aanmelden kan via www.ea.nl of op de dag zelf. Het programma start om 9.45 uur in het Christelijk Lyceum in Veenendaal.