Ingezonden persbericht



---





Agora, zaterdag 12 april, om 20.00 uur
Leids Cabaret Festival op bezoek in Agora

Vanavond komen de finalisten van het Leids Cabaretfestival op bezoek in de Agora. De grote beloftes op cabaretgebied voor 2008. Welke finalisten u te zien krijgt, kunt u vooraf checken op www.leidscabaretfestival.nl maar leuker is u op de avond zelf te laten verrassen.

In de loop der jaren wonnen vele aansprekende namen het Leids Cabaret Festival en gaven zo een prima start aan hun latere carrière op het podium, en/of bij radio & televisie. Winnaars en finalisten uit het verleden zijn o.a. Najib Amhali, Sara Kroos, Vincent Bijlo, Lebbis & Jansen, André Manuel, Kees Torn, De Bloeiende Maagden, Sanne Wallis de Vries, Wim Helsen, Javier Guzman, Micha Wertheim, Katinka Polderman en Roy Aernouts.

Tussen de 1e en 2e ronde van deze finalistentour treedt het cabaretduo Dames Voor Na Vieren op, die in 2004 de jury en de publieksprijs wegkaapten bij het Amsterdams Kleinkunst Festival. "Een kleurrijk en veelzijdig duo, goede zangeressen, felle actrices, een plezierig wreed gevoel voor humor en vooral intelligent. Een aanwinst..", aldus de Volkskrant.

Kaarten voor deze en andere voorstellingen in de Agora zijn te bestellen via de website www.agora-lelystad.nl of bij theaterkassa aan de Agorabaan 12 op maandag t/m zaterdag van 11.00 - 15.00 uur. Of maximaal een week van tevoren telefonisch te reserveren op 0320 - 239239 en te koop aan de zaal vanaf een uur voor aanvang.

Agora, zondag 13 april, om 14.00 uur
'Narnia, de Musical' voor 6+ en ouder
Het Nationaal Jeugd Musical Theater, in de laatste vijf jaar uitgegroeid tot een professioneel musical- en theaterbedrijf, komt - na eerdere successen met o.a. 'Sjakie en de chocoladefabriek', 'De Tovenaar van Oz' en 'Assepoester' - opnieuw met een onvergetelijke familievoorstelling: "Narnia de Musical' naar het beroemde verhaal van C.S. Lewis. Als in Engeland de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, gaan Peter, Susan, Edmund en Lucy in de zomervakantie logeren bij een oude professor in een groot huis op het platteland. Op een regenachtige dag ontdekt de kleine Lucy in een lege kamer van het huis een geheimzinnige kleerkast. Als Lucy zich in de kast probeert te verstoppen, loopt ze zomaar een andere wereld binnen, het land van Narnia! De Witte Heks heeft ervoor gezorgd dat het in Narnia altijd winter is. Met hulp van de leeuw Aslan proberen de kinderen daar iets aan te doen... De energieke en talentvolle cast van 43 spelers staat garant voor een onweerstaanbare voorstelling voor het hele gezin, met veel fantasie en humor, prachtige kostuums en decors. Kaarten voor deze en andere voorstellingen in de Agora zijn te bestellen via de website www.agora-lelystad.nl of bij theaterkassa aan de Agorabaan 12 op maandag t/m zaterdag van 11.00 - 15.00 uur. Of maximaal een week van tevoren telefonisch te reserveren op 0320 - 239239 en te koop aan de zaal vanaf een uur voor aanvang.

Agora, vrijdag 18 april, om 20.15 uur
Het Apollo ensemble pakt flink uit met Bach

Het Apollo ensemble pakt uit met Bach, die zelf ook flink uitpakt! Het eerste Brandenburgse concert is gelijk die met grootse bezetting, violino piccolo hoorns, hobo's , strijkers en basso continuo. Op zich niets nieuws voor zijn tijd, in Engeland weet Handel een half marktplein met musici te vullen.

Aan Bach kun je je warmen. Je kunt je er ook lelijk aan branden, dat weet elk uitvoerend musicus. De uitgebreide bezetting geeft het Apollo Ensemble middels dit concert de mogelijkheid eens te kijken naar wat Bach's zonen gecomponeerd hebben. Zoals het zelden uitgevoerde dubbelconcert van J. Chr. Bach voor hobo en fagot. Muziek met duidelijke en andere signatuur.

Kaarten voor deze en andere voorstellingen in de Agora zijn te bestellen via de website www.agora-lelystad.nl of bij theaterkassa aan de Agorabaan 12 op maandag t/m zaterdag van 11.00 - 15.00 uur. Of maximaal een week van tevoren telefonisch te reserveren op 0320 - 239239 en te koop aan de zaal vanaf een uur voor aanvang.


---- --