Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

Koningin onthult nieuwe naam SOS Telefonisch Hulpdienst

Zaterdag 12 april viert SOS Telefonische Hulpdienst haar 50-jarig jubileum tijdens een landelijk symposium voor genodigden in Amersfoort. Hare Majesteit de Koningin is aanwezig bij het symposium 'Een halve eeuw echte aandacht' en onthult de nieuwe naam van de hulpdienst. U bent van harte welkom om het ochtendprogramma bij te wonen.

SOS Telefonische Hulpdiensten in Nederland gaan met dezelfde kwaliteit verder onder een nieuwe naam. Deze naam is tot 12 april geheim.

Het symposium staat in het teken van de betekenis van de telefonische hulpdienst in de afgelopen vijftig jaar. Professor dr. Paul Schnabel, directeur Sociaal en Cultureel Planbureau, spreekt in de ochtend over het thema 'Aandacht is niet vanzelfsprekend'. Daarnaast levert Hanneke de Man, kunsthistoricus, een bijdrage getiteld 'Kunst ís niet alleen aandacht, maar vraagt ook daarom'. In de middag staan er workshops voor de vrijwilligers op het programma.

50 jaar
In 1958 werd in Rotterdam de eerste telefonische hulpdienst opgericht. Dat jaar belden 1.300 mensen met de dienst. Inmiddels voeren de verschillende hulpdiensten in het land gezamenlijk bijna 230.000 gesprekken per jaar.

SOS Telefonische Hulpdienst
SOS Telefonische Hulpdienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor een gesprek van mens tot mens. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 0900-0767 (5 cent per minuut) of via www.SOSHulp.nl voor contact via chat of e-mail. Mensen die een probleem ervaren of ergens mee zitten en daar in hun eigen omgeving niet over kunnen, durven of willen praten, kunnen anoniem en in vertrouwen hun verhaal kwijt bij onze deskundige vrijwilligers. De gesprekken die SOS Telefonische Hulpdienst voert gaan over uiteenlopende situaties en problemen, zoals eenzaamheid, leven en dood, gezondheid en psychische klachten. In Gelderland zijn er hulpdiensten in Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen.

NOOT VOOR DE REDACTIE (