Provincie Friesland

PERSUITNODIGING

Nummer: 015 KV
Datum: 7 april 2008

Eerste poëzieboot Marmantra in Sneek te water
Onthulling laatste Fries kunstwerk Woordenstroom

Zaterdagmiddag 12 april om 15.00 uur is de tewaterlating van poëzieboot Marmantra bij RCN De Potten in Offingawier. Gedeputeerde van Fryslân Jannewietske de Vries en burgemeester Arno Brok van Sneek verrichten de officiële handeling. Marmantra is een kunstwerk ontworpen door vormgever Gert Jan Slagter en dichter Albertina Soepboer voor het project Woordenstroom. Dit project bestaat uit twaalf kunstwerken langs de vaarweg Delfzijl-Lemmer in opdracht van de provincies Groningen, Fryslân en Rijkswaterstaat. Marmantra is het laatste kunstwerk dat in Fryslân onthuld wordt.

Programma:
14.30 uur Ontvangst
15.00 uur Welkom door burgemeester Arno Brok
15.10 uur Gedeputeerde Jannewietske de Vries over het kunstproject Woordenstroom en de laatste opening in Fryslân 15.15 uur Gert Jan Slagter vertelt hoe Marmantra ontstaan is. 15.20 uur Albertina Soepboer en dichter Sytse Jansma lezen voor uit eigen werk en werk van Jack Kerouac 15.30 uur Tewaterlating door de gedeputeerde en burgemeester en de maidentrip van Marmantra
16.00 uur Gelegenheid voor de pers voor interviews 16.00 uur Hapje en drankje

Aanmelden
Voor vertegenwoordigers van de pers is er de gelegenheid om aan boord van een provinciale boot beelden te maken van de vaartocht van Marmantra. U kunt zich hiervoor tot donderdagmiddag 10 april 15.00 uur aanmelden via k.vaartjes@fryslan.nl .

Datum en tijd: zaterdag 12 april om 15.00 uur
Locatie: RCN De Potten. Het bezoekadres van recreatiecentrum De Potten is aan de Paviljoenwei in Offingawier. Routebeschrijving vanaf Sneek: richting Sneekermeer/Offingawier aanhouden - door Offingawier rijden over de Fiifgeawei - bij kruispunt na Offingawier rechtsaf de Paviljoenwei op richting Sneekermeer. Brug over en na ca. 800 meter ziet u het receptiegebouw van RCN De Potten aan uw rechterhand. Het navigatieadres is De Potten 2 te Offingawier.


---- --