Gemeente Den Haag

Persbericht Gemeente Den Haag, Dienst Stedelijke Ontwikkeling Den Haag, maandag 7 april 2008

Kinderen geven kleur aan Binckhorst
Braakliggend terrein Binckhorst wordt weelderige bloemenweide

Het braakliggend terrein van 5 x 40 meter aan de Binckhorstlaan bij de Maanweg verandert tijdelijk in een weelderige bloemenweide. Zaterdag 12 april om 12.00 uur zaaien tientalle kinderen tijdens een feestelijke bijeenkomst zaad van bijzondere inheemse bloemen en planten. De eerste zaaihandeling wordt verricht door een groep kinderen samen met wethouder Baldewsingh (Leefbaarheid) en de bekende Hagenees en cabaretier Sjaak Bral.

De actie is een initiatief van Stichting de Nationale Proeftuin, in samenwerking met landelijke natuurorganisaties. Met deze actie wil de Stichting zoveel mogelijk mensen actief betrekken bij natuur in steden. De actie is landelijk en vindt plaats in een groot aantal Nederlandse steden. Meer informatie over de actie is te vinden op www.denationaleproeftuin.nl.

Nieuw Binckhorst
De actie geeft een nieuwe impuls aan het industrieterrein Binckhorst, dat de komende twintig tot dertig totaal zal veranderen in een gebied met woningen, bijzondere winkels, bedrijven, een aantrekkelijke openbare ruimte en een groot opgezet park als trekker. Omdat de ontwikkeling van Binckhorst jaren gaat duren, zijn er komende tijd veel mogelijkheden voor tijdelijke activiteiten en evenementen in Binckhorst. Met de zaaiactie Bloeiende Kernen kan men over enkele weken al genieten van de eerste bloemenpracht, waaronder de korenbloem, de wilde ridderspoor en de gele ganzenbloem. De gebiedsonderneming Binckhorst i.o., een samenwerkingsverband tussen gemeente Den Haag, Rabo Bouwfonds en BPF Bouwinvest, zorgt dat deze actie mogelijk wordt. Voor meer informatie over de plannen voor Binckhorst kijk op www.wereldstadaanzee.nl onder kopje 'wat gebeurt er in de stad?, 'Binckhorst'.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Noot voor de redactie,

Gemeente Den Haag