Evangelische Omroep

Nr. 109

Hilversum, 11 april 2008

EO-PROGRAMMA'S IN WEEK 16

Blauw Bloed, zaterdagavond 12 april, 19:35 uur, Nederland 2 Royaltyprogramma Blauw Bloed doet uitgebreid verslag van het staatsbezoek van Luiz Inácio Lula da Silva, president van Brazilië en zijn vrouw Marisa Letícia Lula da Silva. Op donderdag 10 en vrijdag 11 april 2008 brengen zij een bezoek aan Nederland. De president en mevrouw Lula bezoeken Den Haag, Amsterdam en Rotterdam. Blauw Bloed zoomt met name in op het protocol dat komt kijken bij een staatsbezoek.

Omega Code, zondag 13 april, 16.45 uur, Z@pp Nederland 3 De bijbelse personen David en Michal waren smoorverliefd op elkaar. In deze aflevering van de Omega Code moeten beide teams de code van David en Michal ontcijferen. Ze krijgen de opdracht om een speeddate te organiseren. Lukt het om de vrijgezellen van Amersfoort warm te maken voor de speeddate en vinden ze een match? Opa Zwaan krijgt ook een opdracht die met de liefde te maken heeft. Hij moet op straat een 10-koppig koor vormen en daarmee uit volle borst het nummer 'Alles is Liefde' van Bløf zingen.

Elke aflevering van deze spannende bijbelquiz strijden twee families tegen elkaar om de winst en de felbegeerde Omega Goudstaaf. Presentator Herman Wegter daagt de teams uit met lastige vragen en opdrachten. Zo moeten de teams in de eerste aflevering een groep katten terug in hun hokje leiden. Als dat maar goed afloopt!

Een Goed Begin, zaterdag 19 april, 19.00 uur, Nederland 2 Zeven jaar geleden was Ellen een stralende bruid. Maar onder die stralende glimlach verbijt ze haar pijn. Al tijden heeft ze last van ontstekingen in haar schouder. Ze wijt het aan haar zware werk in de zorg en de verbouwing van het nieuwe huis van haar en Johan. Maar de pijn wordt niet minder, eerder meer. Een risicovolle operatie wordt gepland. Maar dan komt een nicht langs. Ze nodigt Ellen uit om mee te gaan naar een genezingsdienst. Even lijkt de pijn te verdwijnen, maar dat is van korte duur. De pijn wordt erger en erger. Ellens vrees wordt waarheid: ze heeft reuma. Alle toekomstplannen van haar en Johan vallen in het water. Door de strenge medicatie en de conditie van haar lichaam mogen ze de komende jaren geen kinderen krijgen.

Een moeilijke tijd volgt. Toch blijft Ellen geloven dat God haar wil genezen. Voor weer een nieuwe kuur gaat ze naar het ziekenhuis. Tijdens het onderzoek door de reumatoloog wordt het stil. Uiteindelijk zegt de reumatoloog: ik geloof niet in God maar ik kan geen ontstekingen meer vinden. Groot is de blijdschap bij Ellen en Johan. Nu kan ze eindelijk zwanger worden. Maar een zwangerschap laat op zich wachten. Ellen heeft het er moeilijk mee. Ze is blij met haar genezing en tegelijkertijd verlangt ze zo naar een baby. Dan is er toch goed nieuws: Ellen is zwanger. Zeven jaar na hun huwelijk wordt er een zoon geboren. Johan vindt het tijd om dit alles te vieren. Hij heeft, samen met Mirjam, een verrassing voor Ellen bedacht.

Ik mis je, dinsdag 15 april, 20.50 uur, Nederland 2 In deze aflevering van het EO-programma Ik mis je zien we René en zijn vrouw Jolanda. René neemt zijn kinderen overal mee naartoe. Behalve op donderdagavond. Die wordt gereserveerd voor zijn beste vrienden. Eerst skeeleren en daarna gezellig wat drinken bij één van de mannen thuis.

Ook donderdagavond 19 juni 2003 skeeleren ze heel wat kilometers. Met vijf man gaan ze op pad, maar door de harde wind kan niet iedereen het tempo volgen. René, Arjan en Eddy blijven als enige over. Terug in het dorp worden de laatste kilometers nog extra hard gereden, en dan gaat het mis.

Presentatrice Marion Lutke neemt Jolanda mee naar de plek van het ongeluk op loopafstand van haar huis. Jolanda weet uit verhalen hoe het ongeluk is gebeurd, maar de plek weet ze niet precies te vinden. We zien hoe de vrienden van René haar uitleggen waar en wat er die avond is gebeurd en Jolanda praat voor het eerst met de vriend die het ongeluk veroorzaakte.

Love Match, aflevering 7, zaterdag 12 april om 09.55 uur op Z@pp Juf Myranda is een echte sportfreak. Een sportman om het leven mee te delen zou ze wel willen! Tijd voor Lovematch dus. Hoeveel hebben de matches er voor over om juf te versieren? De mannen moeten met hun voeten bloot.. In Club Lovematch proberen ze een goede indruk te maken op de juf met hun danstalenten. Het dak gaat eraf! Wordt er bij de juf op haar teentjes getrapt of danst ze de sterren van de hemel met haar ideale man? Gaat juf Myranda er vandoor met een sportmaatje?

Spanning en romantiek wisselen elkaar af in het programma LoveMatch, het meest romantische programma van Z@pp. Leerlingen helpen hun meester of juf bij het vinden van een leuke date. Wie zal de ultieme lovematch zijn? Om daar achter te komen krijgt de meester of juf allerlei vragen en moet hij of zij ludieke opdrachten uitvoeren. Diezelfde avond gaan ze ook nog eens romantisch uit eten...


---
Noot voor redactie,

Evangelische Omroep