Koninklijke Nederlandse Schaakbond


Contactdag van Motiefgroep Schaken op 12 april Gouda

De Motiefgroep Schaken, opgericht in 1984, is een landelijke vereniging waarvan de leden geĂŻnteresseerd zijn in het verzamelen van allerlei zaken op het gebied van schaken, zoals bijvoorbeeld (schaak)postzegels, prentbriefkaarten, stempels, eerste dagenveloppen, schaakmunten, telefoonkaarten, schaakboeken, schaakspellen, strips, curiosa, enzovoort.

Op zaterdag 12 april komen deze verzamelaars bijeen voor hun jaarlijkse voorjaarscontactdag. De locatie is: Denksportcentrum Gouda, Sporthal De Mammoet, Calslaan 101, Gouda. De bijeenkomst begint om 9.30 uur, de zaal is vanaf 9.00 uur open.

Er is gelegenheid tot kopen en ruilen en om 11.00 uur houdt Ridder Dijkshoorn een lezing over het Schaakstukkenmuseum in Rotterdam. Om 13.00 uur vindt een ledenvergadering plaats en vanaf 14.00 uur wordt er geveild. Gedurende de hele dag is er een tentoonstelling van schaakcuriosa. De bijeenkomst duurt tot 17.00 uur. Voor verdere informatie of bijvoorbeeld de complete veilinglijst kunt u een kijkje nemen op de site van de Motiefgroep Schaken www.euwe.nl.

De Motiefgroep Schaken verzorgt ook zes keer per jaar het blad Schaakkoerier, met artikelen over schaken en schaakverzamelen. Jaarlijks is een van de afleveringen een themanummer. In 2007 ging dat over schaken en strips. Verder zijn er bijzondere schaakuitgaven voor de leden, zoals bijvoorbeeld een munt, prentbriefkaarten en een sluitzegels, en zijn er verzamelcatalogussen.