TROS

Afdeling Marketing & Communicatie

Hilversum, 11-04-2008


TROS KAMERBREED

Uitzending zaterdag 12 april

Radio 1 - 11.04 uur


ARIE SLOB, TOINE MANDERS EN PAUL KALMA

TE GAST IN TROS KAMERBREED

Arie Slob is te gast in TROS KAMERBREED. Hij is de fractievoorzitter van de ChristenUnie en kijkt zeer kritisch naar het functioneren van het kabinet en het parlement. Hij reageert op de speech van Herman Tjeenk Willink, vice-voorzitter van de Raad van State, die stelt dat de coalitiefracties in de Kamer teveel samenwerken met het kabinet waardoor een echt debat uitblijft en dat is niet goed voor het land.

Ook komen de Olympische Spelen ter sprake. Toine Manders, Europarlementariƫr voor de VVD, windt zich op over alle commotie rondom de Spelen. Hij is, in tegenstelling tot een meerderheid van het Europarlement, niet voor een boycot van de opening door staatshoofden en regeringsleiders. Dat zou juist slecht zijn voor de relatie met China en de mensenrechten en de kwestie Tibet niet ten goede komen.

Paul Kalma, Tweede Kamerlid voor de PvdA. Met hem spreken Margriet Vroomans en Kees Boonman n.a.v. zijn Wibautlezing. Daarin stelt hij dat de PvdA te veel een bestuurspartij is geworden en vervreemd is geraakt van de wereld van de arbeid. Kalma, oud-directeur van het wetenschappelijk bureau van de PvdA, vindt dat zijn partij meer oog moet hebben voor de nadelen van globalisering en liberalisering.

Meer informatie op www.troskamerbreed.nl




TROS