Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Eerbeek - Insluiper pikt portemonnee                     
Een onbekende heeft vrijdagavond 11 april kans gezien om de portemonnee van een 46-jarige vrouw uit Harderwijk weg te nemen van de keukentafel in een woning aan de Groeneweg in Eerbeek.

De vrouw was op visite aan de Groeneweg en liet haar portemonnee met inhoud op de keukentafel achter, terwijl ze met de bewoonster in de woonkamer plaats nam. Omstreeks 22.30 uur hoorde men geluid in de keuken waarna bleek dat de portemonnee verdwenen was. De niet afgesloten keukendeur stond open.

Eefde - 18-jarige neemt reclameborden mee                 
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 12 april een 18-jarige jongen uit Eefde aangehouden nadat hij in de Schoolstraat bij een bedrijfspand twee reclameborden weghaalde en meenam.

De jongen werd door de surveillerende politiemensen rond 01.30 uur op heterdaad betrapt. Hij werd meegenomen voor verhoor en tegen hem volgt een proces-verbaal.

Zutphen, Lochem, Brummen - Politiecontroles op hangplekken

De politie heeft vrijdagavond en in de nachtelijke uren van zaterdag 12 april op diverse plaatsen in het politiedistrict reguliere controles gehouden op de bekende hangplekken van jongeren en bij het constateren van strafbare feiten, als drankgebruik, achter laten van afval, geluidsoverlast etc. treedt de politie handhavend op.

Rond 20.30 uur trof de politie in Brummen een zestal tieners (14,15 en 17 jaar) in het parkje aan de Burgemeester Dekkerstraat. Bij hen stond een aangebroken krat bier, maar de politie trof niemand drinkend aan. Een van de jongens meldde zich als de eigenaar. De politie heeft de krat bier meegenomen met de afspraak, dat de ouders van de jongen de krat op het politiebureau kunnen komen ophalen.

Op het van Limburg Stirumplein in Brummen werden omstreeks 01.00 uur rond de bankjes een zestal jongelui aangetroffen met onder de bankjes een aangebroken fles bier en fles likeur. Omdat niemand zich opwierp als de eigenaar van de alcoholhoudende drank heeft de politie de flessen leeg loten lopen. De jongelui werden weggestuurd.

Eén van hen, een minderjarige tiener, wilde zich niet verwijderen en kon bovendien geen identiteitsbewijs tonen. Hij werd daarvoor aangehouden en op het politiebureau werd een proces-verbaal opgemaakt.


---- --