Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Noordwest Veluwe - drankrijders betrapt                  
De politie op de Noordwest Veluwe heeft vrijdagmiddag en -avond en in de nacht van zaterdag 12 april, tijdens routinecontroles meerdere drankrijders betrapt.

In Harderwijk raakte zelfs een drankrijder van de weg en botste op een lantaarnpaal.

In 't Harde blies een 51-jarige autobestuurder na een controle in de avonduren op de Fennenkampweg 0,5 prom.

Een 44-jarige autobestuurder uit Doornspijk blies 's middags op de Haerderweg 0,5 prom.

Een 17-jarige bromfietsbestuurder uit Epe blies zaterdagnacht om 02.30 uur bij een controle op de Hoofdstraat in Epe 0,3 prom (Jeugdige bromfietsers (beneden de 24 jaar) zijn strafbaar vanaf 0,2 prom. Dezelfde bromfietser kreeg ook een bekeuring voor het niet dragen van de helm en rijden zonder verlichting.

In Putten blies een 17-jarige bromfietser uit Putten na een controle rond 22.15 uur op de Halvinkhuizerweg 1.8 prom. Zijn bromfietsrijbewijs werd ingevorderd.

In Harderwijk blies een 31-jarige autobestuurder uit Duitsland na een controle omstreeks 04.15 uur op de Vitringasingel 0,5 prom. Na overleg met de officier van justitie heeft de man direct een boete van E 220,- betaald.

Harderwijk - drankrijder botst tegen lantaarnpaal 
Een 23-jarige autobestuurder uit Harderwijk raakte zaterdagnacht 12 april op de Kuipwal in Harderwijk van de weg en botste met zijn auto tegen een langs de weg staande lantaarnpaal.

Hij bleek onder invloed van alcohol en blies 2,0 prom

Het ongeval vond omstreeks 01.30 uur plaats. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen de man volgt een proces-verbaal. De auto werd afgesleept.

Putten -  Streng politietoezicht tijdens discofeest      
Tijdens het toezicht rondom de "disco-drive-inn" aan de Halvinkhuizerweg, heeft de politie vrijdagavond 11 april een 12-tal bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het gebruik van alcohol op straat, het vernielen van beplanting, het op straat gooien van afval en veroorzaken van onnodig lawaai.

Een 19-jarige Puttenaar werd aangehouden omdat hij een 18-jarige plaatsgenoot mishandelde door hem in het gezicht te slaan. De verachte werd meegenomen naar het bureau waar een proces-verbaal werd opgemaakt.

Een 17-jarige bromfietser bleek onder invloed. - zie bericht drankrijders -

Epe - Veelpleger met forse buit winkeldiefstallen ingesloten                                               
De politie heeft vrijdagmiddag 11 april een 43-jarige man uit Arnhem ingesloten nadat hij in een supermarkt aan het Gruttersplein door winkelpersoneel was aangehouden wegens winkeldiefstal. Na onderzoek trof de politie de auto van de man op een parkeerplaats aan de Hoofdstraat. In de auto werd een forse buit aangetroffen met enkele tientallen doosjes met scheermesjes, scheerapparatuur (krabbers), meerdere huidcrêmes en parfums.

De man gaf aan de spullen te hebben ontvreemd bij de supermarkten aan het Gruttersplein en de Markt en bij de parfumeriezaak aan de Marktwand.

De spullen zijn in beslag genomen en gaan voorzover mogelijk terug naar de winkeliers.

De man staat op de lijst van veelplegers en wordt voorgeleid bij de rechter-commissaris. Volgens de geldende afspraken blijft de man daarna in hechtenis tot aan de rechtszitting.

Epe -  Twee paardenwagens ontvreemd                     
Vanuit een weiland aan de Tongerenseweg in Epe zijn in de nacht van donderdag op vrijdag 11 april twee marathon paardenwagens ontvreemd. De wagens stonden te koop en worden gebruikt in de paardensport. De totale waarde is ruim E 2000,-

De wagens stond in en met ene hek afgesloten weiland. Het hekwerk werd geforceerd.

Eén wagen is groen van kleur met spaakwielen en trommelremmen en voorzien van vier zitplaatsen. De andere wagen is groen/geel van kleur, heeft vier gele spaakwielen, aan de achterzijde schijfremmen en voorzien van vier zitplaatsen. De bok is bekleed met wit leder.

De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar tips en getuigen.


---- --