Politie Zuid-Holland-Zuid

12/04 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 12-04-2008 o Persberichten District II

GEWOND
GIESSENBURG Een 51-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam is op vrijdagavond 11 april 2008 gewond geraakt, hij had in ieder geval een snee in zijn hoofd. De man stond in zijn auto te wachten om tegenliggers te laten passeren. Naast hem zat zijn vrouw. De verdachte, een nog onbekende man die een petje op had en fietste op een gele racefiets, probeerde er tussendoor te gaan. Hij schold de vrouw in de auto uit. De 51-jarige stapte uit zijn wagen en de verdachte sloeg en schopte hem. Hierna fietste hij weg waarop de automobilist hem achterna reed. Op de Binnendamseweg in Giessenburg stopten de twee weer. De autobestuurder kreeg klappen waardoor hij viel. Hierna ging de fietser weg. De politie stelt een onderzoek in.

ONGEVAL
GORINCHEM Een 44-jarige fietser uit Gorinchem is gewond geraakt bij een ongeval. Door dit ongeval had hij nekklachten en een ambulance bracht de man voor onderzoek en behandeling naar het ziekenhuis in Gorinchem. Dat gebeurde op vrijdagmiddag 11 april 2008. De 44-jarige fietste over de Concordiaweg in Gorinchem. Een 37-jarige bromfietsster uit Gorinchem reed ook over de Concordiaweg en stak vlakbij de rotonde met de Eikes Hof de weg over. Waarschijnlijk verleende zij geen voorrang aan de fietser.

DRUGS
GORINCHEM Op de Banneweg in Gorinchem zijn twee inzittenden van een auto aangehouden. Een politieman zag op zaterdag 12 april 2008 omstreeks 05.20 uur de auto staan. Naast de auto liep iemand druk heen en weer. De auto reed weg en agenten zetten deze op de Banneweg aan de kant. De passagier probeerde iets weg te stoppen. Dat bleek een doosje te zijn met speed erin. Verder vond de politie nog wat cocaïne en xtc-pillen. Agenten namen de mannen van 19 en 23 jaar uit Vlissingen mee naar het bureau.

IDENTITEIT
SLIEDRECHT Agenten hebben drie jongens van 15, 16 en 17 jaar uit Sliedrecht meegenomen naar het bureau. De drie hadden geen identiteitspapieren bij zich. De politie ging op vrijdagmiddag 11 april 2008 naar het Bonkelaarplein in Sliedrecht. Daar zou een groep jongeren plantjes vernielen. Politiemensen controleerden de groep jeugd waarvan er drie dus geen papieren bij zich hadden. De andere vrienden uit de groep haalden de identiteitsbewijzen van de drie op waarna ze weer in vrijheid zijn gesteld.

BEDREIGING
SLIEDRECHT Bij de Parallelweg in Sliedrecht is een 25-jarige man uit Gorinchem aangehouden voor bedreiging. Op vrijdagmiddag 11 april 2008 stond daar een radarwagen van de politie om de snelheid van het verkeer te meten. Kennelijk was de 25-jarige automobilist het niet eens met de controleplek, stopte met zijn auto en drukte op zijn claxon. Verder beledigde hij de 31-jarige politievrouw. Zij waarschuwde een collega die de verdachte aanhield. Dat gebeurde op vrijdagmiddag 11 april 2008.