Politie Zuid-Holland-Zuid

12/04 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 12-04-2008 o Persberichten District I

MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 54-jarige man uit Dordrecht is op 10 april 2008 op de Waterbeekstraat in Dordrecht aangehouden. Hij zou diezelfde dag de deur van de woning van zijn zoon hebben ingetrapt en daarbinnen allerlei spullen hebben vernield, waaronder een aantal computerspelletjes. Kennelijk was de man erg dronken. Hij is verhoord en in verzekering gesteld en na een nacht in vrijheid gesteld.

VERDACHTE VAN FIETSENDIEFSTAL AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 26-jarige man uit Zwijndrecht is op 11 april 2008 op de Steegoversloot in Dordrecht aangehouden. Hij liep daar met een op slot staand kinderfietsje te sjouwen, wat uiteraard de verwondering van een agent opleverde. De man verklaarde dat hij de fiets in een bepaalde straat in Zwijndrecht had gekocht, maar kon geen aankoopbewijs laten zien. Het was de agent ook bekend dat in (de buurt van de) genoemde straat helemaal geen fietsenwinkel is gevestigd. De man wordt verhoord.

RUZIE EN DRUGS
DORDRECHT Agenten hebben een man en vrouw aangehouden in een woning aan het Admiraalsplein in Dordrecht. Dat gebeurde op vrijdagmiddag 11 april 2008. Politiemensen gingen naar de woning na een melding dat de twee ruzie hadden. De 36-jarige man zat inmiddels bij de buren en vertelde dat de 30-jarige vrouw hem in zijn gezicht had gespoten met pepperspray. Dat gebeurde omdat de twee ruzie hadden. De vrouw zei dat ze dat had gedaan uit zelfverdediging. Ook liet zij een zakje zien met daarin 68 XTC-pillen. Agenten namen de twee mee naar het bureau.

BROMFIETSER GEWOND
DORDRECHT Een 18-jarige bromfietser uit Dordrecht heeft een gebroken been opgelopen bij een ongeval. Het ongeval gebeurde op vrijdagavond 11 april 2008 op de Zuidendijk in Dordrecht bij het Laantje van Middenhove. Een 24-jarige automobiliste uit Dordrecht wilde daar wegrijden en keerde op de weg. Volgens haar keek ze voor dat ze wegreed en zag de vrouw niemand. Maar bij het keren ging het mis en hoorde zij een knal. De bromfietser vloog over de auto heen en viel op de grond. De brommer was tegen de achterkant van de auto gebotst. De politie nam de brommer mee voor technisch onderzoek omdat deze mogelijk te snel reed.

BELEDIGING
DORDRECHT Voor belediging is een 28-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Politiemensen controleerden op vrijdagavond 11 april 2008 iemand die met een fiets liep. Dat was op de J.J.A. de Goeverneurstraat in Dordrecht. De verdachte kwam daar ook bij en uitte bedreigingen richting de politie. Verder had hij geen legitimatie bij zich. Hierop ging de verdachte mee naar het bureau.

SCHREEUWEN
DORDRECHT Een 53-jarige man uit Dordrecht heeft de rest van de nacht doorgebracht in een politiecel. Hij was op zaterdag 12 april 2008 rond
01.20 uur in een horecagelegenheid aan de Vriesestraat in Dordrecht. De man wilde de zaak niet uit. Men werkte de verdachte de horecagelegenheid uit waarna hij begon te schreeuwen voor de zaak. Daar ging de 53-jarige mee door ook nadat agenten op de Vriesestraat arriveerden. Deze namen de dronken man mee naar het bureau.

SLOT KAPOT
DORDRECHT Een 24-jarige man uit Vinkel is aangehouden door politiemensen. Ze hielden hem op zaterdag 12 april 2008 omstreeks 05.40 uur aan bij een woning op de Eisingahof in Dordrecht. Daar vernielde hij een deurslot. Verder bedreigde hij zijn 24-jarige vriendin. Dat deed hij al eerder op vrijdagavond toen zijn vriendin bij anderen was. De verdachte was bij zijn aanhouding opgewonden en stond te vloeken.

CONTROLE
DORDRECHT Bij een verkeerscontrole heeft de politie 32 bekeuringen uitgedeeld. De controle gebeurde op zaterdagmorgen 12 april 2008 op de Baanhoekweg in Dordrecht. Er waren zes bekeuringen omdat er iets niet goed was met de reminrichting van aanhangwagens. Verder had een autobestuurder een verlopen rijbewijs. Vier droegen geen gordel en er waren zeven autobestuurders die geen rijbewijs bij zich hadden.

STENNIS
DORDRECHT Bij de manege aan de Spirea in Dordrecht hebben agenten een 22-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De verachte was daar op zaterdagmorgen 12 april 2008 en schopte stennis. Hij wilde het terrein niet af. Uiteindelijk ging de man wel maar beledigde bij het weglopen een politieman. Deze hield hem aan. De verdachte was onder invloed van alcohol.

LASTIGVALLEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een onbekende man van ongeveer 23 jaar heeft een 13-jarig meisje uit Hendrik-Ido-Ambacht lastig gevallen. Hij volgde haar op zaterdagmorgen 12 april 2008. Op een gegeven moment ging het meisje gillen waarop de verdachte wegrende. Dat was bij de Hoogtstraat in Hendrik-Ido-Ambacht. De man droeg een spijkerbroek en had een groen jack aan.

TEGEN RUIT
ZWIJNDRECHT Een 21-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft aangifte van mishandeling gedaan. Hij was op vrijdagavond 11 april 2008 in een horecagelegenheid aan de Langeweg in Zwijndrecht. Kennelijk ontstond daar ruzie. In ieder geval duwde iemand de 21-jarige tegen een ruit van een deur. Hij raakte gewond en moest hiervoor behandeld worden in het ziekenhuis. Hierna deed het slachtoffer aangifte en stelt de politie een onderzoek in.