Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom 12/4

BERGEN OP ZOOM, 12 april 2008

Roosendaler (18) aangehouden na uitschelden agent

ROOSENDAAL: Op het politiebureau aan de Nieuwstraat is vrijdagavond een 18-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. De jongeman kwam rond 20:30 uur zijn ongenoegen uiten over een bekeuring die hij had gekregen omdat hij door het voetgangersdomein in het centrum had gefietst. Toen een agent hem uitlegde dat hij via de officiele weg bezwaar kon maken tegen de bon begon hij de politieman uit te schelden. Na verhoor is hij heengezonden met een proces-verbaal.

Belgische drugstoeristen aangehouden

ROOSENDAAL: Aan de Boulevard zijn vrijdagavond een 21-jarige inwoner van Manage en een 20-jarige inwoner van La louviere aangehouden. Het Belgische tweetal bleek in het bezit te zijn van bijna 20 gram softdrugs. Na het afleggen van een verklaring en het betalen van een boete van 100 euro zijn zij weer op vrije voeten gesteld. De drugs zijn in beslag genomen.

Politie houdt man aan na niet voldoen aan bevel

ROOSENDAAL: Zaterdagmorgen is aan de Markt een 23-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. De man was rond 04:00 uur betrokken bij een opstootje voor een horecagelegenheid aan de Markt. Om verdere escalatie te voorkomen werd hem te verstaan gegeven dat hij het centrum moest verlaten. De Tilburger voldeed niet aan het politiebevel en werd vervolgens aangehouden. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Beschonken bestuurder raakt rijbewijs kwijt na eenzijdig ongeval

KRUISLAND: Aan de Meestoof is een 23-jarige inwoner van Roosendaal met drank op achter het stuur tegen de lamp gelopen. De automobilist ramde rond 03:00 uur een lantaarnpaal aan de Meestoof. Op het bureau blies de beginnend bestuurder meer dan 5 keer de toegestane limiet van 88 ug/l op het ademanalyseapparaat. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd en opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Sinds 1 januari 2006 is de wetgeving voor beginnende bestuurders strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor de beginners ligt de grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l); voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l. Een beginner is iemand die na 29 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar. Doel van de regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan.